İzmir ve civarında meydana gelen sağanak yağmur yağışı,şehri felç etti.  Özellikle de çeşme civarında meydana gelen yağış, insanlar üzerinde çok etkiler yarattı.  Bu kış mevsiminin çetin geçeceğinin haberlerini bahar ayındayken almıştık. Ülkemizi etkisi altına alan yoğun soğuk ve kar, yerini İzmir' de sağanak yağmura bıraktı. Felç olan yollar, evler,dükkanlar kısacası zeminde her yer selden etkilenip su bastı. 

İzmir Valiliğinin günlerdir yaptığı sel duyurusu, yerini  buldu. Çeşme' de yaşanan sel felaketi ile onlarca ev ve araç hasar gördü. Can kaybının yaşanmadığı İzmir Çeşme de maddi kayıp söz konusu.

Çeşme Belediyesine bağlı AFAD ekipleri ve itfaiye ekiplerinin su tahliye işlemleri hala devam etmekte olduğu Çeşme' de maddi kayıpların yanısıra evlerinde mahsur kamış insanlarda kurtarıldı. Özellikle Çeşmenin Ilıca mahalinde zeminde meydana gelen sel felaketi hafta sonuna kadar devam edecek denilmekte. Meteoroloji Bölge Müdürülüğünden alınan bilgiler ile metre kare başına düşen yağmur; 168.3 kg olarak belirlendi. Damlarda mahsur kalan hayvanlar, evlerindeki insanlar dışardaki durumu farkedince sabah saatlerinde esnaf ta harekete geçip, maddi kaybın söz konusu olduğu dükkanlarında su tahliye işlemlerine başladılar. 
Editör: TE Bilişim