İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarla 700'e yakın kişi hayatını kaybetmiş ve 4 binden fazla kişi yaralanmıştı. Hastanelerin de hedefler arasına koyulması sonucu ölü sayısının ve yaralı sayısının da artması bekleniyor.
Daha fazla masum sivilin ölmesini istemeyen ülke ve toplum kuruluşları İsrail'e barış ve ateşkes çağrısı yaptı. Ancak İsrail bu çağrılara cevap olarak kararlı olduklarını ve kendilerini korumak için gereken her şeyi yapacaklarını ifade etti.

Özellikle Birleşmiş Milletler'in sadece endişe duyması ve genel sekreterinin ateşkes çağrısında bulunması da ayrıca enteresan bir durum. Resmi olarak ateşkes çağrısı yapmayıp endişe duymakla yetinen bu uluslararası toplum kuruluşu en ufak bir olayda kendisini gösterip kararını ivediklikle veriyordu.

Tüm düyanın birlik olarak İsrail'e tepki verdiğini söylenemez ancak ülkeler tek başlarına İsrail'e karşı tavır takınmaya başlıyor. Şili ve Venezuela yönetimleri ülkelerinden İsrail Konsolosu'nu gönderdiler. Türkiye ve Fransa'da ise İsrail markalarına karşı boykot başlatldı. İsrail de misilleme olarak Türk markalarına boykot etmeye başladı.

Son olarak Türkiye hükümetinin net olarak atıcağı bir adım merak ediliyordu. Atılacak adımların şiddeti ve ne olacağı merak konusuyken muhalefetin destek verip vermeyeceği ise ayrı bir soru idi. Ancak gelen bir açıklama ile Türkiye'nin Filistin'e destek için tek yumruk olabileceği gönüllere su serpti.

Karadeniz Turu'na çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'dan hükümete ve vatandaşlara seslendi.

Filistin'e yönelik yapılan saldırılara değinen Kemal Kılıçdaroğlu, Gazze için yapılacak her türlü olumlu adımda desteğimizi vermekten esirgemeyeceğiz dedi.

Öncelikle Malatya'da bulunan radar üssünün devredışı bırakılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, somut adımlar atılması için ticari ilişkilerin sonlandırılmasına vurgu yapt.

Merhum Bülent Ecevit'i örnek gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, dış politikanın bağırıp çağırmakla olmayacağını dile getirdi. Ecevit'in Kıbrıs olaylarında direkt olarak çıkarma yaptığınan dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Gazze'de çocuklar, insanlar ölmesine rağmen Erdoğan'ın sadece konuştuğunu belirtti. Gereği yapılırsa ana muhalefet partisi olarak her türlü yardımda bulunacaklarını dile getirdi.
Editör: TE Bilişim