Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) internet sitesinde kasım ayına ilişkin Petrol Piyasası Fiyatlandırma Raporu yayınlandı. Buna göre, kasım ayı boyunca uluslararası piyasadaki fiyatlara bağlı olarak benzin ve motorin fiyatları Türkiye’de azalırken vergisiz bayi litre satış fiyatı ortalaması kasım boyunca 95 oktan benzinde 1.77, motorin için 1.91 lira olarak gerçekleşti.

İŞTE EN UCUZ OTOMOBİLLER


Ürün fiyatı, toptancı marjı, dağıtıcı marjı ve bayi marjından oluşan vergisiz fiyatların bileşenlerine bakıldığında, AB 28 ağırlıklı ortalamasında litresi 1.65 lira olan 95 oktan benzin, Türkiye’de 12 kuruş üzerinde 1.77 liradan, AB 28 ağırlıklı ortalaması 1.77 lira olan motorin ise 14 kuruş fazlasıyla 1.91 liradan satışa sunuldu.

OPEC: KONTROL BIZDE DEĞIL

OPEC Başkanı Abdullah El-Bedri, petrol fiyatlarının düşüşünde kontrolün kendilerinde olmadığı mesajını verdi. Petrol fiyatlarındaki sert düşüşe yönelik konuşan El Bedri, emtiadaki sert düşüşün piyasadaki arz-talep dengesizliğinden kaynaklanmış olamayacağını belirtti. El-Bedri, “Bazıları bu kararın ABD ve kaya petrolü nedeniyle alındığını söyledi. Bazıları da bu kararı İran’ın etkilediğini söyledi. Bunların hepsi yanlış” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim