CNN TÜRK ekranlarında Şirin Payzın'ın sunduğu Ne Oluyor? programına katılan Başbakanlık Başdanışmanı Etyen Mahçupyan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Mahçupyan; "Cemaat'te dair Savcılık delileri topladığı zaman ve bu malzemeyi kronolojik olarak dizdiğinizde öyle bir zincir var ki bu zincir cemaatin bu tür meselelerde nasıl çalıştığını gösteriyor." dedi.


İşte Mahçupyan'ın açıklamalarından satır başları:


FUAT AVNİ'NİN 25 ARALIK'TA YENİ OPERASYON İDDİASI
Olay başlamadan sadece bilgi düzeyinde söylenenlerin sadece bilgi olma ihtimali yüksek. Ama şu anda bir mücadele var. Kavgaya hizmet edecek şeyler söyleniyor. Bir heyula yapılarak hükümetin yapmayacağı bir çok şey yapılacak denilebilir ve bunun bir işlevi etkisi de olabilir.


"HÜKÜMET KAZANMAYA DOĞRU GİDİYOR"
Hükümetin zarar görüp görmediği bakış açısına bağlı. Hükümetin nasıl baktığı ile ilgili. Bizim gördüğümüzde farklı şeyler görüyor olabilir hükümet. Batı'nın ve içerde bazı çevrelerin tepkisi var. Bir de sessiz çoğunluğun henüz ölçülemeyen bir tutumu var. Ben bu konuda konuşmak için erken olduğunu düşünüyorum. Olayın bütününe baktığımız zaman hükümetin kazanmaya doğru gittiğini düşünüyorum. Şu anda bir yargı prosedürü var ve bu hoyrat olabiliyor. Bu hoyratlığın bedelini haberi olmasa dahi siyasetçi ödeyebiliyor.


"CEMAAT MEŞRUİYETİNİ KAYBETTİ"
Gücünüz ne kadar büyük olursa olsun, kimleri etkilerseniz etkileyin eğer meşruiyetiniz kaybetmişseniz bir sonuç alamazsınız. Ben cemaatin meşruiyetini kaybettiğini düşünüyorum.


"ERDOĞAN GERÇEKLİKLE TEMASI EN GÜÇLÜ LİDER"
Bence Tayyip Erdoğan gerçeklik teması en güçlü olan siyasi lider Türkiye'de. İyi bir Ak Parti'li Erdoğan karşıtı söylemden çok memnun kalır. Çünkü Erdoğan karşıtı söylem muhalefetin hiç bir şey yapmayacağı anlamına gelir.


"TAHŞİYECİLER DAVASI CEMAAT İÇİN NET DELİLLER SUNDU"
Şirin Payzın'ın ''Hükümetin delil oluşturmadığını nereden biliyoruz'' sorusu üzerine Mahçupyan daha hiç delil üretilmedi, üretilmesine de gerek yok çünkü eski dosyanın üretilmiş delilleri üzerinden konuşuyoruz. Mesela bombalar, 3 adet bomba var 122 tane sanık var hiçbirinin parmak izi yok sadece polislerin parmak izi var ve aynı bombalar Poyrazköy'de de çıkmış yine aynı polislerin parmak izleriyle. Bu nedenle başka bir delil üretmenize gerek yok. Burada soru sorma durumunda medya, eğer bu soruyu sormayıp ''Basın özgürlüğü'' tarafına kayarsa o zaman sağduyulu vatandaşı kaybeder, dedi.


"DUMANLI'NIN İFADESİ İNANDIRICI DEĞİL"
Ekrem Dumanlı'nın ifadesi ne kadar inandırıcıysa aksi uçtaki iddialar da o kadar inandırıcı. Zaman'da çıkan ve bunu Gülen yazdırmıştır denilen o kadar çok haber çıktı ki. Fethulalh Gülen'e sorulan bir çok haber de var sorulmayan çok haber de var. Ekrem Dumanlı'nın Gülen'in Tahşiyeciler davasına dair açıklamaları için "ben o sohbeti atlamışım" demesi hiç inandırıcı değil.


"AK PARTİ HAZİRAN'DA YÜZDE 48-50 OY ALACAK"
Daha önce de yazdım. AK Parti'nin yüzde 50 ile 48 arası oy alacağını düşünüyorum. Ben AK Parti en dört kere daha kazanacak demiştim. İkisini kazandı, Haziran'da ve sonraki seçimi de yine kazanacak. Bu sosyolojik bir analiz. Bir tür büyük dalga var ve AK Parti bu dalganın üstünde sörf yapıyor. Bunun alternatifi olacak bir kuşak gelmediği sürece AK Parti yönetmeye devam edecek.

STAR
Editör: TE Bilişim