Başkan Ümit Karataş açıklamasında; “Memurların iş güvencesini kaldırma teşebbüsünde bulunmak 2.5 milyon memuru taşeronlaştırmak ve mevcut taşeron sistemini kaldırmak yerine memurları da bu sistemin içerisine sokup Türkiye'yi Taşeron Ülkesi yapma girişimidir'' dedi.

Karataş basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi ; ''Memurların iş güvencesi ellerinden alınmak istenmektedir.657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ortadan kaldırılmak isteniyor. Mecliste görüşmelerine bugün de devam edilen Yasa Tasarısı Sendikaların görüşü alınmadan ve paylaşılmadan sessiz sedasız bir şekilde, sadece bakanlık bürokratlarıyla çalışmaların ve görüşmelerin yapılması kabul edilemez. TBMM görüşülmekte olan Torba Yasa Tasarısına eklenen 28 ve 82. maddeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan derhal geri çekilmelidir.

Masa başında dosya tamamla yöntemiyle verilen cezalar o kadar arttı ki (256.800 kişi) bu hukuksuzluğa hukuk ile dur demeye çalışan memurun Yargıya başvurma hakkı bu değişiklikle elinden alınmak istenmektedir.

Torba yasa yürürlüğe girerse haksız yere görev yeri değiştirilen ve memuriyetten çıkarılan memurlar, Mahkemeden Yürütmeyi Durdurma Kararı alsa bile en az 2 yıl beklemek zorunda bırakılacak ve 2 yıl sonra ise eski görev yerine atanamayacak.

Zorla ve keyfi olarak tayini çıkarılan, eşiyle ayrı illerde çalışmak zorunda bırakılan memura, Mahkeme Yürütmeyi Durdurma Kararı verse bile 2 yıl beklemek zorunda kalacak. Böyle bir düzenleme Aile bütünlüğünü bozacak ve tamiri mümkün olmayan yaralar açacaktır.

Haksızlığa uğrayan memur, mahkemeyi kazansa bile; 2 yıllık süreç içinde eski görev yerine ataması gerçekleşmezse kusuru işleyen yöneticilere ceza soruşturması ve kovuşturması açılamayacak.


Aktif Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Ümit Karataş son olarak;Bu yasanın içerisinde ''Mahkeme kararları 2 yıl içinde uygulanır'' maddesinin bulunması tam bir hukuk katliamıdır. Hukuku tanımayan, hukuk kurullarını hiçe sayan yöneticilere cezai müeyyide uygulanmaması, bir Hukuk devletinde Hukuk katliamından başka bir şey değildir. En temel insan haklarının çiğnenmesidir. Çalışma hürriyetinin yok edilmesidir.

Aktif Sağlık-Sen olarak; Torba Yasada görüşülen memurun iş güvencesine göz diken bu tasarının yasalaşması halinde, alanlara ineceğimizi ve yasa tasarısının çekilmesi ve memurun iş güvencesinin korunması için her platformda mücadele edeceğimizi, bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğimizi tüm kamuoyunun bilmesini istiyorum'' dedi.

Editör: TE Bilişim