Filistinli, Mısırlı, Iraklı ve Türk alimlerin arasında bulunduğu Müslüman alimler, İsrail'in uzun süredir gazze üzerinde sürdürdüğü saldırıları kınadı.
İnsani Yardım Vakfı'nın İstanbul Fatih'te bulunan Genel Merkezi'nde Müslüman alimler basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Filistin Alimler Genel Sekreteri Nevvaf Tekruri, Müslüman alimler adına basın açıklamasını okudu.

Tüm dünyanın sessiz kaldığı Ortadoğu'da yaşanan vahşete sessiz kaldığını belirten basın sözcüsü, 500 kişiden fazla insanın şehit olduğunu ve on binin üzerinde kişinin yaralandığına dikkat çekti.

Masum olan sivillerin ölmesinin hiç bir mantıklı açıklamasının olmayacağını söyleyen sözcü Gazze'de bulunan bütün grupların birlik beraberlik için Filistinlilerin direnişine katkıda bulunmasını istedi. Birlik ve beraberlikle galibiyetin geleceğine inanan Müslüman alimler, eğer bir anlaşma yapılması söz konusu ise Filistin halkının haklarının korunduğu bir anlaşma yapılmalı dedi.

Mısır'ın sınır kapılarının açılması istenerek yaralıların tedavi için Mısır'a götürülmesi istendi. Dünyadaki tüm Müslümanların bu vahşete sessiz kalınmaması ve protesto, gösteri düzenlenerek seslerin yükselmesini istedi.

Açıklamalarda İsrail'in işlediği cinayetlere sessiz kalmanın haram olduğu belirtilerek yaşanan bu durumların bir an önce çözüme kavuşması için harekete geçilmesinin gerektiği ifade edildi.

60 yıldan beri devam eden Siyonizm'in zulmüne Müslümanların artık bir cevap vererek yaşananlara son verilmesi istendi.

Müslüman alimler, Müslümanların bu olaylarda sessiz kalmasının sitem edilmesinin yanında en ufak olayda kendilerini gösteren Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşlar ve ABD'nin bu insanlık dramında neden suskun kaldıklarına anlam veremediklerini belirtti.
Editör: TE Bilişim