30 Mart Yerel Seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul Belediye Başkanı adayı olan Mustafa Sarıgül'ün seçimi kaybetmesinden sonra yeni parti kurup kurmayacağı merak ediliyordu. Mustafa Sarıgül bu soruları cevaplayarak parti kurup kurmayacağı sorularını yanıtladı.

Sarıgül, CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile beraber Konya'ya ziyarette bulundu. 

Ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Mustafa Sarıgül, seçimleri kaybetmesinden sonra yeni bir parti kurmayacağını veya merkez bir partiye geçmeyeceğini söyledi. 

Sosyal Demokrat olduğuna dikkat çeken Sarıgül, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir üyesi olduğunu hatırlattı. Türkiye Değişim Hareketi'ne gönül veren binlerce kişiyle beraber birleşme ve bütünleşme sayesinde Sosyla Demokrat düşüncelerinin iktidara gelmesi için çaba sarfedeceklerini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki aktif olacağı bütün süreçte daha iyi bir Türkiye için emek vereceğini ve halkın desteğinin de arkasında olacağına emin olduğunu söyledi.
Editör: TE Bilişim