Askeri Yargıtay Disiplin Kurulu’nun ‘görevden çekilmeye davet’ cezası verdiği 2. Daire üyesi Muzaffer Yasin Aslan, “Paralel yapı tarafından tasfiye edildiğini” iddia etti.

Aslan, bir dönem birlikte hareket ettiği kişilerin ‘düzmece’ davalarına tanık olunca ayrıldığını, bu yüzden cezalandırıldığını söyledi. Star’ın sorularını cevaplayan Aslan, paralel yapının Askeri Yargıtay’da ‘kriptolaştığını’ öne sürerek, “O yüzden TSK’daki ve Askeri Yargıtay’daki yapının ortaya çıkarılıp onlarla mücadele edilmesi çok zor” dedi.

8Mado’daki toplantı: Hatta 2012’de Çukurambar Mado’da bir toplantı dua ile açıldı. Cep telefonlarımız toplandı. Ortak hareket edilmesi yönünde bir takım kararlar alındı. Bu toplantıya şu anda Askeri Yargıtay’da daire başkanı olan bir isim başkanlık etmişti. Askeri Yargıtay Başkanı da katılmıştı, 11-12 kişiydik...

8Tasfiyeyi gördüm, ayrıldım: Bu toplantıdan sonra bazı insanların tasfiyesi için karar alındığını anladım ve onlarla ortak hareket etmemeye karar verdim. Örneğin, Askeri Yargıtay Başsavcısı hakkında dava açıldı ve benim de katıldığım heyet tarafından mahkumiyet kararı verildi. Karardan sonra bu davanın düzmece olduğunu anladım.

8Şikayetçi oldum, suçlu çıktım!: Beni karalamak için bir senaryo uydurdular. Genelkurmay İstihbarat’ta bir bayanla ilişkim olduğu ve o bayanı kötülediğim yönünde... Oysa bu yönde yapılan dedikodulara karşı ben bizzat şikayetçi olmuştum. Ancak bu şikayetlerle ilgili hiçbir işlem yapılmadı; benim hakkımda işlem yapıldı...

8Mobbing uyguladılar: Ben, TSK’da görevdeyken bunlarla açıktan mücadele eden tek personelim. Aslında bunlardan dolayı mağdur olan pek çok kişi var. Bunlar aleyhine açıkça ifade verdiğim için Askeri Yargıtay’da bana çok büyük baskı, mobbing uygulandı. Eşime de...

8Üçok için karşı oy kullanınca: Başıma gelenleri (Ergenekon zanlısı) Zeki Üçok ile Mehmet Çelik davasında, onların lehine oy kullanıp, güzel ve doyurucu bir karşı oy gerekçesi yazmamdan kaynaklandığını düşünüyorum.

Bir dönem onlarla birlikteydim

“Askeri Yargıtay seçimi öncesi aday listesine girdiğimde, şimdiki Askeri Yargıtay Başkanı Zeki Liman, daire başkanı Yavuz Sayalgı ve bazı üyeler beni çağırarak kendileriyle ortak hareket etmem şartıyla beni destekleyeceklerini söylemişlerdi. Ben de üyeliği çok istediğim için bunu kabul ettim. Üye seçildikten sonra ilk başta bu grup içinde hareket ettim. Ancak cemaatçi olduklarını bilmiyordum. Sonra birkaç toplantılarına katıldım.
Editör: TE Bilişim