Nar Caddesindeki Nevşehir Ülkü Ocakları İl binasından başlayan yürüyüşe, Ülkü Ocakları Başkanı Yahya Leblebici, MHP Milletvekili Aday adayları, MHP İl Başkan Yardımcısı Eyüp Öz, Kamu Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Tayfur Urgenç ve gençler katıldı. Yürüyüşe katılanlar, ’Ne Mutlu Türküm Diyene’, ’Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, ’Ülkücüler Burada Apocular, Nerede’ sloganları attı.

Kurşunlu Camiine kadar süren yürüyüş sonrasında bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Başkanı Yahya Leblebici, "Çözüm adı verilen ihanet süreci bu defa Ege Üniversitesinde etkisini göstermiştir. Üniversite kampüslerini terör örgütü kamplarına çeviren eli kanlı teröristler söz konusu üniversiteyi adeta saldırı, üssü olarak kullanmaya başlamışlardır. 3 günden beri kampüste kargaşa çıkartan kanı bozuk hainler dün ülkücü öğrencilere saldırarak Fırat Çakıroğlu isimli gönüldaşımızı bıçaklı saldırıyla yaralamışlardır. Uğradığı bıçaklı saldırı sonucunda yaralanan Ülküdaşımız, bölücü canavarların olay yerine gelen ambulansı engellemesi sonucu şehit düşmüştür. Analar ağlamasın sloganıyla başlatılan çözümün değil yalnızca çözülmenin başlangıcı olmuştur. Bu süreçten bölücüler daima karlı çıkmış, imtiyazlar koparmış ve başta İmralı’da ki bebek katili olmak üzere teröristler adeta masumlaştırılmışlardır. Hukuk çiğnenmiş adalet sarsılmıştır. Öğrencilikle ve insanlıkla hiçbir ilgisi bulunmayan caniler güruhu üniversitelerde delici, kesici ve hatta ateşli silahlarla ellerini kollarını sallayarak gezmektedirler. Bu taviz sürecinden yüz bulan şeref yoksunu bölücüler, Milliyetçi Ülkücü gençleri hedef almaktadırlar. Sizler saraylarınızda otururken yaptığınız açılımın ceremesini Türk Millet ve Ülkücüler çekmektedirler. Bu vesile ile devlet erkanına seslenmek istiyoruz. Elim saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunup en ağır şekilde cezalandırılmasını hükümetin namus borcudur. Ülkücü Hareket, şehit kardeşinin davasının daima takipçisi olacaktır. Bu saldırının derhal aydınlatılması, bedbaht faillerinin hemen bulunması gerekmektedir’’ dedi.
Leblebici’nin konuşmasının ardından Ege Üniversitesi Kampüs Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabında cenaze namazı kılındı.
Editör: TE Bilişim