Muhalefet, Cumhurbaşkanlığı'na örtülü ödenek tahsisine yönelik son düzenlemeye çok sert tepki gösterdi. CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, "darbeci Evren bile buna teşebbüs etmemişti" derken, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, "Saray'da paralel devlet kuruluyor. Örtülü operasyonlar yapacaklar. Bunun finansmanı için de örtülü ödeneği kullanacaklar" dedi.

CHP'Lİ GÖK: TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NDE BİR İLK
CHP'li Gök, Cumhurbaşkanı'na "örtülü ödenek" tahsisinin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk olduğunu söyledi. Gök, "Başbakanlara verilen bu hakkın, cumhurbaşkanına genişletilmesi, anayasa ihlalidir. Ayrıca, bütçe yapılırken, böyle bir ödenek tarifi yapılmamıştır" dedi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI TEMSİLİ GÖREV"
Anayasa'ya göre, Türkiye Cumhuriyeti'nde Cumhurbaşkanlığı görevinin "temsili bir görev" olduğuna da vurgu yapan Gök, "Cumhurbaşkanı örtülü ödeneğe niye ihtiyaç duymuştur, neler yapacaktır, hangi gizli işlerde kullanacaktır bu parayı? " sorularını yöneltti.
Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk'ün de, diğer tüm cumhurbaşkanlarının da böyle bir ödeneğe ihtiyaç duymadıklarına da dikkat çeken Gök, "Darbeci Kenan Evren'in dahi teşebbüs etmediği bu yetki tam bir Anayasal gasptır. Anayasa'nın gasp edilmesidir" diye konuştu.

MHP'Lİ OKTAY VURAL: SARAY'DA PARALEL BİR DEVLET VAR
Cumhurbaşkanlığı'na örtülü ödenek tahsisini "rezalet" olarak nitelendiren MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ise, " Hükümet hem kendini reddetti. Hem de parlamentonun, milletin parlamentosu olmadığını ortaya koydu" dedi.
Örtülü ödeneğin "kapalı istihbarat hizmeti için" kullanıldığına dikkat çeken Oktay Vural, "Bu adım, Saray'da bir paralel devletin var olduğunu ortaya koyuyor.

Cumhurbaşkanı, bürokratları aracılığıyla istihbarat merkezi kurabilecek, operasyon yapabilecek. Tüm bunları finanse edebilecek" diye konuştu.

"MİT MÜSTEŞARI'NIN AYRILMASINI NEDEN İSTEMEDİĞİ ANLAŞILDI"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevden ayrılmasına karşı çıktığını hatırlatan Vural, "Cumhurbaşkanı'nın MİT Müsteşarı'nın ayrılmamasını istemesinin temel temeli " dedi.
Vural şöyle konuştu:

"DAVUTOĞLU BAŞBAKANLIK GÖREVİNİ YÜRÜTEMEDİĞİNİ ORTAYA KOYDU"
"Saray'da algı oluşturma merkezi kuruyorlar. Daha önce de söylemiştim. Dinleme ve izleme merkezi kurdu Saray'da. Cumhurbaşkanlığı'nda, Başbakan'ın görevlerini yerine getirebilecek, bürokratlarla ülkeyi doğrudan yönetibilecek bir yapı oluşturuyor. Davutoğlu bu adım ile, kendisinin başbakanlık görevini yürütemediğini ortaya koymuştur. Millete karşı değil, Saray'a karşı sorumlu olduğunu ortaya koymuştur."
Cumhurbaşkanlığı'na ayrılan bütçenin, Erdoğan döneminde büyük ölçüde arttırıldığını da hatırlatan MHP'li Vural, "Milli güvenlikten, örtülü operasyonlardan sorumlu olan Başbakan'dır. Cumhurbaşkanı'na örtüsüz ödenek yetmedi, şimdi örtülü ödenek istiyorlar .Zaten Cumhurbaşkanlığı bütçesini kaç kat arttırmışlardı. İhtiyacı varsa, söyleseydi örtüsüz ödenek artırılsaydı" dedi.  
Editör: TE Bilişim