Mersin'de Özgecan Aslan'ın öldürülmesi üzerine Türkiye ayağı kalktı.Hemen hemen her ilde yapılan protesto ve yürüyüşlerle "Kadına Şiddet" ve "Erkek Terörü" ne dikkat çekildi.

Genç üniversitelinin canice katledilmesi üzerine Trabzon'da da bir yürüyüş düzenlendi. Merkez Postane önünde toplanan yaklaşık 800 kadın Atatürk Alanı’na kadar yürüdü. Özgecan Aslan'ın fotoğraflarını ve ‘Yasta değil isyandayız, Özgecan’ın hesabını soracağız’ yazılı pankart taşıyan gruba bir çok erkek de destek verdi.

Yürüyüş sırasında gruba doğru gelerek, "Özgecan’a iyi yapmışlar" diye laf atan bir kişiyle kadınlar arasında tartışma çıktı.Yürüyüşe refakat eden polisler, adının A.S. olduğu açıklanan alkollü kişiyi gözaltına alarak olay yerinden uzaklaştırdı.

Gerginlikten sonra Atatürk Alanı'na ulaşan grup adına Ayşe Hacıbektaşoğlu konuşma yaptı.Bektaşoğlu,"Özgecan'ın hesabını kadınlar sokakta soracak. Bu cinayetlerin son bulması için var gücümüzle mücadele edeceğiz" diye ifade etti.Konuşmadan sonra slogan atan grup olaysız bir şekilde dağıldı. 
Editör: TE Bilişim