PEŞMERGENİN YAKIT PARASINI KAYMAKAMLIK ÖDEDİ

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından Kobani'ye gitmek üzere gönderilen ve dünden itibaren sınıra 4 kilometre mesafede bekleyen peşmergeler ağır silah ve araçlarının günlük bakımlarını yaptı

Kobani'de yağmur ile başlayan sessizlik saat 15.30'da yeniden bozuldu ve IŞİD militanları ile YPG güçleri birbiriyle yeniden çatışmaya başladı. Çatışmaların yoğunlaşmasıyla birlikte ateşlenen silah ve patlama sesleri Türkiye tarafından da duyuldu. Öte yandan peşmergelerin bugün araçlarına aldığı 5 bin litre benzin ile 5 bin litre motorinin ücretinin ise Suruç Kaymakamlığı tarafından ödendiği bildirildi.

KOBANİ'DE ÇALINAN YPG MARŞI TÜRKİYE'DEN DUYULDU

Çatışmaların sürdüğü Kobani'de saat 15.00 sıralarında YPG marşı çalındı ve marşın sesi Türkiye tarafından da duyuldu. Sınır hattında bulunanları şaşırtan YPG marşı kısa süre sonra kesilirken, Kobani'de keskin nişancıların ateşlediği silah ile patlama sesleri gelmeye devam ediyor.

ÖSO üç cephede savaşıyor

Öte yandan Kobani’deki kaynakların aktardığı bilgilere göre, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından kasabaya gönderilen yaklaşık 200 kişilik grup IŞİD’e karşı cephede aktif olarak savaşmaya yapmaya başladı.

ÖSO mensupları bölgenin doğu, güney ve batı cephelerinin hepsinde IŞİD’e karşı savaşıyor.

Kobani’deki Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) ait hedefler koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları tarafından vurulmaya devam ediliyor.

Sabah saatlerindeki saldırıda kasabanın doğusundaki IŞİD hedefleri vuruldu. 
Editör: TE Bilişim