Bülent Arınç’la Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arasında başlayan tartışmaya Melik Gökçek'te Twitter’dan dahil olmuştu. Arınç ile Gökçek arasındaki polemik kişisel hakarete kadar vardı. Bu tartışmaya son noktayı ise Başbakan Ahmet Davutoğlu’da koydu.

Davutoğlu önce Cumhurbaşkanı Erdoğan sonra ise Arınç ile yüz yüze görüştü. Son olarakta Gökçekle konuşacağını söyleyen Davutoğlu ‘AK Parti kuralları belli son derece sağlam kurallar ve kurullar zeminine oturmuş bir partidir. Farklı kanaati olan bütün arkadaşlar bu zeminlerde görüşlerini dile getirebilirler.’ Dedi.

“UYARDIM!”

Ahmet Davutoğlu açıklamaları şöyle değerlendirdi: ‘Dünkü her iki açıklama da, hem partimizin kuralları hem disiplini açısından yanlıştır. Dün Sayın Arınç ile açıklama sonrası bir araya geldik, kendisiyle konuştuk. Bugün de Gökçek ile görüşeceğim. Gerekli uyarılarda bulundum bulunacağım.

“DİSİPLİN İŞLEMLERİ YAPTIRACAĞIZ”

Seçimlere giderken, partimizin itibarını sarsıcı polemiğe giren kim olursa olsun gerekli disiplin işlemlerini yaptıracağız. Kimsenin ayrıcalığı yoktur. Bu açıdan partimizin ve yarından itibaren genel merkezdeki aday adaylarının çalışmalarını sürdüreceğim. Bu çerçevede genel başkan yardımcıları ve MYK ile görüşürüz. Yürütülecek her türlü polemik gerekli işlemlere tabii tutulacaktır.

 

Editör: TE Bilişim