Cumhurbaşkanı seçiminin yaklaşması ile birlikte seçim gerilimi tüm ülkeyi sarmaya başladı. Anketler yapılarak Cumhurbaşkanı seçiminde kimin kazanacağı konusunda tahminler yapılıyor. Vatandaşların nabzını tutan adaylar seçimi kazanmak adına vaatlerini ve yapacaklarını anlatıyor.
10 Ağustos günü Cumhurbaşkanı seçimi yapılacak. Seçim gününün yaklaşması ile birlikte adayların seçim maratonu da hız kazandı. Sürekli olarak seçim konuşmaları ve miting düzenleyen adaylar Cumhurbaşkanı olduğunda neler yapacaklarını, neleri değiştireceklerini anlatıyor. Siyasi partiler de destekledikleri aday için çeşitli kampanyalar düzenliyor ve çalışmalar gerçekleştiriyor.

Cumhurbaşkanı adayları pek çok kesimden destek almaya çalışırken Bediüzzaman Saidi Nursi'nin öğrencisi Çantacı Necmi de seçimde kimi desteklediğini açıkladı. Saidi Nursi, siyasetten uzak durmaları konusunda öğrencilerini uyarmasına rağmen Necmi İlgen Erdoğan'a destek vereceğini açıkladı. Ayrıca Çantacı Necmi, Erdoğan'a verdiği desteğin Saidi Nursinin söylediği ile karşı karşıya gelmediğini belirtti.

Oy vererek siyasete destek olunmadığını sadece vatandaşlık hakkını kullandığını belirten Necmi İlgen, siyasetin aday olmakla olacağını söyledi. İnsanların karşısına çıkıp oy istemenin siyaset olduğunu oy vermenin siyaset olmadığını belirtti. Oy vermek siyaset yapmaksa 90 yaşındaki kadın da siyaset yapıyor diyen Saidi Nursi'nin öğrencisi insanları yönetme kabiliyeti yüksek olan adaya oy vereceğini ifade etti.

Sahipsiz vatanın batacağına dikkat çeken Necmi İlgen, ülkeye sahip çıkabilecek ve yönetimi sağlayabilecek aday olan Erdoğan'a destek vereceğini söyledi. 12 yıldır Türkiye için elinden geleni yapan ve en iyi hizmeti vermeye çalışan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olunca da en iyi hizmeti vereceğini düşünen Necmi İlgen, halkın kendisi için en hayırlı seçimi yapacağını düşünüyor.
Editör: TE Bilişim