Savarona’nın, artık Erdoğan’ın dış gezilerine ziyaret edeceği açıklandı.
Atatürk Orman Çiftliği arazisinde kaçak olarak yapılan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan seçildikten sonra “Saray,” nam-ı diğer ”Külliye” olarak tahsis edilen yerleşke kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Erdoğan seçildikten iki hafta sonra da, 2,5 yıl önce sipariş verilen ve yaklaşık 120 milyon dolara mal olduğu iddia edilen Airbus A330-200 Prestige tipi uçak Türkiye’ye teslim edilmişti.
Erdoğan’ın saray filosuna şimdi de bir yenisi ekleniyor.

BirGan'de yer alan habere göre Geçen sene Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından devralınan Savarona’nın, artık Erdoğan’ın dış gezilerine ziyaret edeceği açıklandı.
Kültür ve Turzim Bakanı Ömer Çelik, Savarona’nın yeni misyonu kapsamında, başta Erdoğan tarafından “yüzen saray” olarak kullanılabilineceğini ve yurt dışı seyahatlerine yelken açabileceğini söyledi. Bu doğrultuda gereken restorasyon çalışmalarının başladığını anlatan Çelik, böylece “Sayın Cumhurbaşkanımız veya Başbakanımız bir ülkeyi ziyaret ettiğinde ve o ülkede yabancı devlet başkanı kendisine yemek verdiğinde, kendisi de muhataplarına Türk toprağında yemek vermiş olabileceğini” belirtti.

DALGA DALGA PRESTİJ...

Rusya'daki MITT'2015 Turizm Fuarı için bir ziyaret gerçekleştirdiği Moskova'da açıklamalarda bulunan Çelik, Savarona’nın artık yurtdışı gezilerine demir almasının şaşırtıcı olmayacağını belirterek, “Tabii bunlar Türkiye'nin uygunluğuna, gezinin uygunluğuna bağlı olarak gerçekleşebilecek. Cumhurbaşkanımız arzu ederlerse belli ülkelere Savanora da gidebilecek” dedi.
Çelik bu durumun Türkiye’ye “prestij ve itibar” katacağını söyledi. Bundan daha önce 2008’de Britanya Kraliçesi Elizabeth, Türkiye gezisi kapsamında Abdullah Gül’e kendisine eşlik eden HMS Illustrious gemisinde resepsiyon düzenlemişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç'i Savarona Yatı'nda ağırlayarak “siftah” yapmıştı.
Editör: TE Bilişim