Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz dün son yolculuğuna uğurlandı. Tüm yurtta yargı mensupları törenler yaptı, gıyabi cenaze namazları kılındı. Cenazede, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ nidaları yükseldi.

Çağlayan’daki Adalet Sarayı’ndaki odasında DHKP/C’li saldırganlar tarafından başından vurularak şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için ilk olarak görev yaptığı adliyede tören düzenlendi. Adliyenin içine 2 tane dev Türk bayrağı ve “Şehidimizi unutmayacağız. Allah’tan rahmet diliyoruz” yazılı pankart asıldı. Törene şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ı son yolculuğuna uğurlamak için adliyedeki meslektaşları ve adliye personelinin yanı sıra diğer adliyelerden birçok hakim ve savcı katıldı. Törene Savcı Kiraz’ın eşi Yasemin Kiraz, babası Hakkı Kiraz, annesi Saadet Kiraz ve çocukları katıldı. Törende ailenin ayakta durmakta zorluk çektiği ve kendilerine sağlık ekiplerinin destek verdiği görüldü. Savcı Kiraz’ın annesi ve eşi gözyaşlarına boğuldu.

Devlet erkanı adliyede

Tören Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan ile Adalet Bakanı Kenan İpek, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, İstanbul İl Jandarma Komutanı Gürcan Sercan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul İl Jandarma Komutanı Gürcan Sercan ve İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran katıldı.

‘Korumaları çekilmedi’

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın korumalarının 10 gün önce geri çekildiği iddialarını yalanladı.

Adliyede helallik alındı

Adliyenin -3. Katındaki Artrium alanını dolduran kalabalık sığamayınca adliyenin koridorlarına ve balkonlarından töreni izledi. Şehit savcı Kiraz için düzenlenen törende saygı duruşunun ardından İstiklal marşı okundu. Törende İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kürsüye çıkarak şehit savcı için dua okudu. Daha sonra savcı Kiraz için helallik alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, “Ruhu şad olsun. Ama arkasında binlerce Mehmet Selim olduğunu unutmasın. Biz onun adalet yolundaki mücadelesini en yüksek seviyede yürüteceğiz” dedi. Adalet Bakanı Kenan İpek, İstanbul Adliyesi’ndeki terör saldırısının arkasındaki zihniyetin, emellerine asla kavuşamayacağını, milli birlik ve beraberliğe zarar veremeyeceğini belirtti.



Başbakan ve eski Cumhurbaşkanı yalnız bırakmadı

Şehit savcının cenazesi daha sonra kortej eşliğinde Eyüp Sultan Camii’ne getirildi. Yoğun kalabalık nedeniyle cenaze camiinin dış avlusuna konulurken törene katılan vatandaşlar ellerinde savcının fotoğraflarıyla törene katıldı. Tören boyunca ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atıldı. Cenaze törenine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehit savcının babasına tören boyunca destek verdiler. Davutoğlu, şehidin oğlu Muhammet Hakkı ile de yakından ilgilendi.

AĞLAMADI, AĞLATMADI

‘Oğlum bunu hak etmedi’

BABA Hakkı Kiraz, cenaze törenlerinde ağlamadı, çevresindekileri de ağlamamaları için uyardı. Tek oğlunu toprağa veren acılı baba törenin ardından uzatılan mikrofonlara, “Valla ben sakindim. Allahtan geldi, dedim. Takdiri ilahi dedim. Kaderimizde bu var, dedim. Oğlum bunu hak etmemişti. Ama kaderde bu varsa boynumuz kıldan incedir. Biz inanan insanlarız. Hamdolsun, gayrimeşru bir yolda değildi. Namusuyla, alnının akıyla, şerefiyle, onuruyla, haysiyetiyle, görevinin başında takdir-i ilahi oldu. Ben memnunum, ben şükrediyorum. Yüreğim de yanıyor ama şükrediyorum” dedi.Olayı televizyondan öğrendiğini söyleyen Hakkı Kiraz, bir basın mensubunun oğlunuzla görüşebildiniz mi sorusunu, “Görüşemedim. Arayamadık, konuşturtmuyorlarmış” diye yanıtladı.

Teröristler 7.65’lik Fransız onlusu kullanmışlar

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın 6. kattaki odasında 765’lik Fransız onlusu silah ele geçirildi. Olay yerinde 43 boş kovan, 21 dolu fişek bulundu. Olay yerinde tek silah bulundu.
Editör: TE Bilişim