CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde görülen davada 'hükümeti devirmek için silahlı örgüt kurmak' suçlamasıyla yargılandığı davada ilk kez savunma yaptı. Gülen Cemaati hakkında ilk soruşturmayı kendisinin açtığını söyleyen Cihaner, "şu an cemaat hakkında açılan soruşturmaların tamamı benim soruşturmamdan alıntı. Ben ise bundan yargılanıyorum" diye konuştu. Hürriyet'te yer alan habere göre, o dönemde Gülen cemaatine karşı yaptığı soruşturmanın "yasa dışı dinleme, izleme, kara para aklama, kamuda örgütlenme, polis okullarında örgütlenme ve yabancı örgütlerle çalışma" suçlarından açıldığını da vurgulayan Cihaner, halen yargılanmakta olduğu bu davanın bağlı olduğu, Balyoz, Ergenekon gibi gibi tüm davaların çöktüğüne dikkat çekti. Cihaner, "Bu davanın tetikçileriyle de hesaplaşacağım" dedi. Cihaner, "Bu dava hukuksuzdur. Bu iddianameyi hazırlayanlar da derhal akıl hastanesine kapatılmalı" diye konuştu.

Hakkındaki suçlamaların, Gülen cemaatine açtığı soruşturmadan sonra gerçekleştiğine dikkat çeken Cihaner, Gülen cemaatine soruşturma açmasının kendisini kahraman yapmayacağını vurguladı ve "Benim yaptığım kahramanlık değil, yasal görevimdi. Cemaat soruşturmasını bu yüzden başlattım" dedi.
Cihaner ifadesinde şunları söyledi:
Siyanürle altın arayan bir firma hakkında soruşturma başlattım. Dava orada başladı. Ortağı Çalık grubuydu. Bu maden davasında rüşvet alan savcı, daha sonra benim davamda aleyhime gizli tanık oldu.
Sivas katliamı sonrası Erzincan'da mezhep ayrımı eksenli silah dağıtımı yapıldı. Bu dosya da benim davamda kapatıldı
İsmailağa Cemaati soruşturmasında çocuklara cinsel istismar iddiası soruşturulmadı. Dava elimden alındı.
Osman Şanal Erzincan'a rastlantısal gelmiş, 3 CD bulmuş. Mahkemeden bizi dinleme kararı alıyorlar.
Örgüt Üyeliği eylem üzerinden ispatlanır. Eylem yok ama Erzincan'da Ergenekon Silahlı Terör Örgütüyüz.
Devasa örgütüz Hükümet'i çevirmeye çalışıyoruz. Karşılığında çek veriyormuşuz. Hıyar bile pazardan böyle alınmaz. Devasa örgütüz ama avukat ücretlerini ödeyemeyen arkadaşlar var. Cihaner, savunması sonunda, mahkemeye "derhal beraat verilmesi gerekir. Bu pisliğe daha fazla ortak olmayın" çağrısında bulundu.
Mahkeme, Cihaner'in savunması sonrasında ara kararını açıkladı; İlhan Cihaner'in yargılanmasına devam kararı alındı. 
Editör: TE Bilişim