Sivas'ın Zara ilçesi dün gece saatlerinde yolcu otobüsünün yanması ile kapkara bulutlarla kaplandı.  Sivas' ta yolcu otobüsü cayır cayır yandı. AFAD ekibi yolcu orobüsündeki yangını zor söndürdü. Kaza, saat 01.30 sıralarında Sivas-Erzincan Karayolu’nun 55’inci kilometresinde bulunan, Zaraİlçesi’ne 10 kilometre uzaklıktaki Tödürge Gölü yakınlarında meydana geldi. Antalya' dan harekete başlamış olan 34 FS 1015 plakalı yolcu otobüsü, 43 yaşındaki yolcu otobüsü şöförü Mehmet Tiryaki yönetimindeydi.  Erzurum' a gitmekte olan yolcu otobüsünün içinde 42 yolcu bulunmaktaydı. Aşırı hızdan olduğu söylenilen ve bir anlık direksiyon hakimiyeti kaybı ile yoldaki bariyerlere çarptı.

Ön kısmının bariyere saplanması ile feci şekilde yanmaya başlayan yolcu otobüsü, içindeki yolculara büyük panik yarattı. Ön tarafında başlayan yangı büyümeden yolcular arka kapıdan tahliye edilmesi, olayda kimsenin ölmemesini sağlarken;7 yaralı kayılara geçti.
 İhbar üzerine kaza yerine polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Zara Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri yanan otobüsü söndürdü. Yolcu otobüsünün tamamen yandığı kaza da 3' ü çocuk 7 kişi yaralı olarak Sivas Zara bölgesindeki hastaneye sevk edildi. 


 Başından yaralanan şoför Mehmet Tiryaki’nin hayati tehlikesinin olduğu, diğerlerinin durumunda bir şey olmadığı söylendi. Yanan otobüsten tahliye edilen ve kazayı yara almadan atlatan diğer yolcular ise başka bir otobüs ile nakledildi. Kaza sonrası yolun tek şeridi trafiğe kapandı. AFAD ekipleri, otobüse saplanan bariyerleri demir makasları ile keserek yolun tekrar açılmasını sağladı.
Editör: TE Bilişim