Türk asıllı Alman vatandaşı Duygu’nun beş gün önce köpeğini bir arkadaşına bıraktığı, özel eşyalarını da yakın arkadaşlarına hediye ederek evden ayrıldığı tespit edildi. Duygu'nun bir süreden beri Suriye’de bulunan arkadaşı Selçuk G.’ye ulaşmak için yola çıktığı tahmin ediliyor. Almanya'nın, Duygu'nun sınırdan geçişine izin vermemesi için Avrupa Birliği ülkelerine ve Türkiye’ye başvurduğu kaydedildi.
Duygu’nun ortadan kaybolmasıyla şoka giren ailesi, kızlarının evine dönmesini istiyor.

Gözü yaşlı anne Nevin Suna, “Kızım neredesin? Günlerdir gözümüze uyku girmiyor. Sensiz soluk bile alamıyoruz. Ne olur bir sesini duyalım. Sana yardım etmemize izin ver. Sen bizim her şeyimizsin. Lütfen yanlıştan dön” çağrısı yaptı.

ARKADAŞ KURBANI
Sekizinci sınıftan itibaren orta ve lise eğitimini Türkiye’de tamamlayan Duygu, Marmara Üniversitesi’nde Almanca, İngilizce ve Türkçe mürtercim tercümanlık eğitimini arkadaşı Selçuk G.’nin etkisiyle yarıda bırakarak Frankfurt’a dönmüştü.

Frankfurt’ta son dört yıldır unlu mamüller satan işyerlerinde çalışan Duygu, bir süre önce işinden çıkarıldı.

Yakın çevresi ve arkadaşlarından giderek uzaklaşan Duygu’nun, arkadaşının etkisiyle Selefiler’in ağına düştüğü tahmin ediliyor.

Selçuk G.’nin ailesine ‘Duygu artık Suriye’de’ bilgisini verdiğini, Alman polisinin ise geçtiğimiz salı günü saat 16.00 dolayında Duygu’nun otobüsle Türkiye’ye doğru yola çıktığı bilgisine ulaştığı kaydedildi.

Editör: TE Bilişim