KPSS soruşturmasını yürüten Savcı Yücel Erkman’ın hiçbir somut delil yokken Hizmet Hareketi’ne mensup bir isim tarafından aranarak tehdit edildiği iddiaları üzerine Savcı Uçar, “Örgüt çirkin yüzünü göstermeye başladı, soruşturmada görev alan savcıları tehdit etmeye başladılar.” tweet’ini attı.

Uçar’ın, kesinleşmiş hiçbir yargı kararı olmaksızın bir sivil toplum hareketini ‘örgüt’ olarak nitelemesi sosyal medyada tepki çekti. Paylaşım üzerine hukukçular, “Kesin yargı kararı olmadan örgüt suçlaması AİHS’ye göre hak ihlalidir. Tazminat gerektirir.” yorumu yaptı. Uçar, skandal tweet’ini önce sildi, ardından kendisine soru soranları engelledi. Daha sonra Twitter hesabını kilitledi.  

Uçar, 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasına ilişkin verdiği takipsizlik kararının ardından 1 Eylül 2014 tarihinde soruşturmayı yürüten polislere yönelik operasyon gerçekleştirdi. Gözaltına alınan polislerin sorgusunda da skandal ifadeler kullandığı ortaya çıkmıştı. HSYK’ya sunulan şikâyet dilekçesinde Savcı Uçar’ın ifade sırasında, “Zekeriya Öz ve Muammer Akkaş gözaltına alınacak. Bana kalsa dozer gibi ezip geçerim.” dediği kaydedildi. Di­lek­çe­de, Uça­r’­ın sor­gu es­na­sın­da sü­rek­li Hizmet Hareketi ile il­gi­li suç­la­ma­lar­da bu­lu­n­du­ğu ileri sürülmüş, “DHKP-C te­rör ör­gü­tü ve PKK ile hiç­bir far­kı­nız yo­k.” şek­lin­de if­ti­ra niteliğinde sözler söylediği öne sürülmüştü. Uçar, daha sonra terfi alarak İstanbul cumhuriyet başsavcı vekili olmuştu.
Editör: TE Bilişim