Avcılar Belediye Başkanı CHP’li Handan Toprak Benli’nin öncülüğünde, CHP kadın kolları üyeleri, sendikal örgüt temsilcilerinin katılımı ile bir grup tadın saat 13.00’te Atatürk Anıtı önünden 'Kadına Yönelik Siddetle Mücadele Günü’ etkinliği için yürüyüşe geçti. Yürüyüşe katılan kadın ve erkek eşitliğine dikkat çekmek için simetrik olarak vücudunun yarısında kadını, diğer yarısında erkeği simgeleyen İlyas Salman büyük ilgi çekti. Vücudunun, sağ tarafında yarım pantolon ve ceket, erkek ayakkabısı, diğer tarafında etek, sarı saçlı peruk, kadın ayakkabısı kullanırken, tek bedende kadın ve erkeği yansıttı. Marmara Caddesi’nde başlayan yürüyüş, Barış Manço Kültür Merkezi önüne kadar devam etti. Aynı zamanda Avcılar Belediyesi’nin kültürel çalışmasında yer alan İlyas Salman daha sonra Yıldız Kenter Sahnesi’nde "Kendi bedeni üzerinde iki cinsi ayrı ayrı yansıttığı" doğaçlama yaptı.


"BİR KUŞUN KANADINI BAĞLAMAK GİBİ..."

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, "Hangi cinsten, hangi ırktan, milletten olursa olsun, bütün insanlar eşittir. Eşit olmak insan hakkıdır. O nedenledir ki her iki cins de eşit haklar çerçevesinde toplumda birbirini bütünleyendir. Bir diğer yarısının diğer yarısı üzerinde baskı kurması, şiddetle hükmetmesi asla kabul edilebilir değildir" dedi. Başkan Dr. Handan Toprak Benli, İlyas Salman’ın cinsiyet eşitliğine ve fiiliyattaki eşitsizliğine dikkat çekmek için kendi bedeni üzerinde iki cinsi de vurgulayan kıyafetiyle etkinliğe katıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu toplumun yarısı kadın, yarısı erkektir. Tıpkı bir bedenin üzerinde gösterdiği gibi bir toplum yarısını geri bırakarak asla ilerlemesi mümkün değildir. Bir kuşun bir kanadını bağlamak gibidir, bir atın iki ayağını bağlamak gibidir, bir insanı bir ayağından yoksun bırakmak gibidir. O toplumda aynen ne uçabilir, ne yürüyebilir ne de hedefine ulaşabilir. O nedenle de aynı toplumun diğer yarısının da aynı derecede aktif özgür ve etkin olması sağlanmalıdır. Bunu göstermek üzere kendi bedeni üzerinde bir kadın kıyafeti giymeyi kabul ederek topluma bu mesajı veren çok değerli sanatçımız İlyas Salmana bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Avcılar Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik, CHP Milletvekili Melda Okur, Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Arel Üniversitesi’nden Doç.Dr. Feryal D. Saygılıdil, Hukumcu Gül Özdemir’in katıldığı panel ile devam etti. 
Editör: TE Bilişim