Manisa Akhisar'da geçtiğimiz günlerde orman kenarındaki zeytinliğe yakılıp atılmış kadın cesedinin kimliği ve nerede yaşadığını Türk polisimiz ortaya çıkarmış bulunmaktadır. Bu hunharca işlenen yakılmış kadının kimliğini belirlemede en büyük yardımı görgü tanığı sayılabilecek sessiz sedasız olaya şahit olan sağır ve dilsiz iki çift anlattı. Manisa il Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'den bugün gelen açıklamalar; yakılmış kadının İzmir Seferihisar'lı E.G.' ye ait olduğunu açıkladılar.  Manisa Emniyet Müdürü Akhisar olay bölgesinde yaklaşık 500 civarı kamera görüntüsüne ulaşıp izlediklerini belirtti.



Ayrıca İzmir Seferihisar' da yaşayan ve aynı zamanlı kaybolan kulakları duymayan Emine Gİrginer' in Manisa'ya kaçarak geldiği ve aynı sağır bir kadınla konuşmaları  kameralara yansımış, bu kamera görüntüleri ile de olayın aydınlığa kavuşması sağlanmıştı.  Emine Girginer' in konuştuğu kadının ve kızının gözaltına alınması sonucu korkunç olay açıklığa kavuştu. Manisa Akhisar' yakılan Emine Girgin yaklaşık 8 aydır Seferihisarda yaşadığı ailesinin evinden kaçıp, byu iki kişinin evinde yaşadığı öğrenildi. 

Aynı şekilde sağır ve dilsizolan anne kız suçlarını Manisa İl Müdürlüğünde itiraf ettiler. Manisa Akhisar bir zeytinlik alanda yakılmış bulunan Emine Girginer ' i ifadesi alınan anne kız ve oğlu ile birlikte ilk baş boğularak sonra da yakıldığını tespit ettiler. Göz hapsindeki 3 kişi daha önce de aynı şekilde bir öldürme suçunda da mahkum olmuşlardı. Anne ile kız bulunurken, oğulları da kaçtı ve arama çalışmaları devam ediyor. Yaptıkları açıklamada ise kendilerine hakaret ettiği ve bir konu hakkında da iftirada bulunduğu için öldürdüklerini söylediler. 15 ay önce de kaybolan bir erkeği de aynı şekilde ve aynı sebeplerden öldürdüğünü de itiraf ettiler.
Yapılan araştırmalar sonucu pazar günü yanmış cesedi bulunan kadının İzmir’in Seferihisar İlçesi’nde kaybolan sağır ve dilsiz 21 yaşındaki Emine Girginer, 100 metre uzaklıkta kemikleri bulanan erkeğin de 15 aydır haber alınamayan sağır ve dilsiz 44 yaşındaki Arif Altay olduğu belirlendi.

Şüphelilerden D.D. ifadesinden sonra serbest bırakılırken, Selda K. ve kızı Saadet K.’nın sorgusunda ve elde edilen ipuçları ve delillerle çifte cinayetin tün detayları da ortaya çıktı.
Editör: TE Bilişim