HDP Adana İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Abdullah Öcalan'ın mesajının okunduğu Nevruz kutlamalarına MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü çelenk gönderdi. Mimar Sinan Açıkhava Tiyatrosu'ndaki etkinlikte Öcalan'ın posterinin yanına konulan çelenk, bir süre sonra bulunduğu yerden kaldırıldı. Başkan Sözlü'nün ismi yırtılarak kenara konulan çelenk, programın sonuna kadar bulunduğu yerde bekledi.

Konuyla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter'de bir açıklama yapan Başkan Sözlü, bir yanlış anlama olduğunu belirtti. Sözlü tweetinde, "Dostlar çiçekçi çiçeğimizi bitişikteki Altınkoza Amfi Tiyatrosu yerine Mimar Sinan Tiyatrosundaki nevruz kutlamasına yanlışlıkla götürmüştür." diyerek kendini savundu.

Programa katılan Demokratik Bölgeler Partisi Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü ise Sözlü'nün üzerine düşeni yaptığını belirterek, "Bütün belediye başkanları halklarımızın bayramlarını kutlamada aynı saygıyı göstermelidir. Bence üzerine düşeni yapmış. Çelengin kaldırılması ve ismin yırtılması konusunda ise bilgim yok ama gene de belediye başkanı hangi partiden olursa olsun biz memnun oluruz." ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim