HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 40 kişinin yaşamını yitirdiği Kobani olayları unutulmadan yaptığı ‘Sokağa çıkarız’ çağrısına iki acılı yürekten tepki geldi.
21 Eylül 2011’de Siirt’te düzenlenen PKK saldırısında iki ablasını ve iki arkadaşını kaybeden, omuriliğine gelen kurşun nedeniyle de felç kalan 21 yaşındaki Nuran Evin, “Kobani olaylarında da Siirt’te üzerimize molotof geldi. Bir de orada yakılıyorduk. Sokak diyen benim halimi bir düşünsün. Terör beni sakat bıraktı” dedi. Kobani olayları sırasında kurban eti dağıtırken vahşice öldürülen Yasin Börü’nün annesi Hatice Börü ise, “Demirtaş’ın da çocukları var, o hiç kimsenin hayatını kaybetmesinden endişe duymuyor mu, sokakta insanları neden eylem yapmaya tekrar çağırıyor” diye tepki gösterdi.

"KOBANİ'DE YAKILIYORDUK"

İç Güvenlik Yasa Tasarısı’na ilişkin Paralel Yapı’nın yayın organlarından Bugün Gazetesi’ne röportaj veren HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sokakta bunu engelleyecekleri sözüne, sokağa inip terör saçanların mağdurları tepki gösterdi. Üç yıldır İstanbul, Ankara, Siirt arasında tedavi olarak ayağa kalkacağı günleri sayan en küçük yaştaki Sivil Gazi Nuran Evin, açıklamalarda bulundu.

"BİZİ ÇOK ÇABUK UNUTTULAR"

Sokak çağrısını doğru bulmadığını anlatan Evin, “Sokağa çıkınca yakıp yıkılınca ne oluyor? Bunun zararını görmedik mi? Bizi zaten çok çabuk unuttular. Siirt’teyken de Kobani olayları nedeniyle otomobilimize motolof geldi. Az daha yakılıyorduk. Yetmedi mi” diye isyan etti.

"KİMSE ZARAR GÖRMESİN"

Sokak çağırısının yanlış olduğunu anlatan Evin, “Ben yıllardır felç yatıyorum. Kimse sokağa çıkıp zarar görmesin. Şiddetle bir yere varılmaz. Bunu bana bakarak anlasınlar. Bizim ne suçumuz vardı ki vurup öldürdüler. Şimdi hala bizi arayı sormada, düşünmeden, sokağa çıkın diyorlar” şeklinde konuştu. Ankara GATA’da felç tedavisi gören Nuran Evin, genç yaşı nedeniyle ayağa kalkabilmesi için gereken tedavinin en üst seviyesini yurt dışında da deneyerek iyileşin bir örnek olmak istediğini söyledi. Bunun için Almanya’yı duyduklarını anlatan Evin, “Ayağa kalkmak barışa yürümek istiyorum. Verilen sözlerin tutulmasını yardım bekliyorum. Unutulmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.

"ONUN ÇOCUKLARI YOK MU"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni iç güvenlik paketi hakkında “Yasin Börü’nün annesine sormak lazım İç Güvenlik Reformu gerekli mi değil mi?” sözleri için konuşan Yasin Börü’nün annesi Hatice Börü, şöyle konuştu: “Başbakan Davutoğlu, yaşadığım acıyı yaşamadığı için bu sorunun bana sorulmasını istedi. Hükümetin bu yasayı bir an önce hayata geçirmesi gerekiyor. Gereken önlemler alınsın ki, başka Yasin’ler ölmesin. Suçsuz yere öldürülenlerin kanı yerde kalmasın. Çıkarılacak yasanın yerinde bir uygulama oyduğunu düşünüyorum. Oğlum Yasin ve arkadaşları kurban eti dağıtılırken öldürüldü, katillerinin bulunmasını istiyorum. Demirtaş’ın da çocukları var, o hiç kimsenin hayatını kaybetmesinden endişe duymuyor mu, sokakta insanları neden eylem yapmaya tekrar çağırıyor? Anlaşılan önceki olaylardan ders almamış. Ondan davacıyım. Çünkü Yasin’in ve arkadaşlarının katili kendisidir. Sokağa çıkma kararını alan diğer bütün suçluların da cezalandırılmasını istiyorum.”

DEMİRTAŞ'TAN DAVACIYIM

“Yasin’in acısı halen yüreğimde taze, başka anaların canı yanmasın, herkes üzerine düşen sorumlulukları yerine getirsin” diyen acılı anne Hatice Börü, “Demirtaş’ın çağrısı üzerine sokağa dökülen eylemciler, herkesin canına kast etti.
Yine aynı şekilde, kendi yandaşlarını sokağa dökmek istiyorlar. Demirtaş, ‘Kobani
olayları sırasında yaşananlardan sorumlu değilim’ diyordu. Oysa yeniden insanları sokağa dökmeye çalışıyor. Böylece, olayların baş suçlusu olduğu bir kez daha ortaya çıktı. 6-7 Ekim olaylarından dolayı Selahattin Demirtaş’tan davacıyım. Devletin Demirtaş’a yasal yaptırımlar uygulaması gerekir” şeklinde konuştu.
Kaynak: Erdinç Akkoyunlu / Süleyman Umut Gürhan - Star
Editör: TE Bilişim