Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde okumakta olan 12 üniversiteli kızı, kurduklara tuzağa düşürüp, cinsel istismar da bulunan 8 sanık hakkındaki yargı süreci sonlandı. 'i kadın 8 kişinin bulunduğu taciz çetesi; üniversiteli kızları 2011-12 eğitim yılı çerçevesinde tuzağa düşürüpte taciz girişimlerine bulundukları sebebiyle haklarında 8 ila 22 yıl arasında değişen hapis cezası istemi bulunmakta. 

Atatürk Üniversitesi'nin çeşitli fakülte ve yüksek okullarında öğrenim gören öğrencilerden K.N., F.Z., E.Ş., G.A., H.A., H.Ş., B.K., E.K., T.Ş., N.U., S.D. ve Y.A.'yı 2011- 2012 yılları arasında tuzağa düşürerek cinsel saldırı, tehdit, şantajda bulunan kişiler hakkındaki cezalar büyük. 

Özellikle de kendini hafız olarak tanıtıp Atatürk Üniversiteli kızların kanın giren zanlılar;
 
Bak güzelim sen inançlı bir insansın, ben de hafızım. Allah şahidim olsun. Seni ilk kez gördüm. Beni herkesle aynı kategoride görme Allah aşkına. Seninle yaşamak, yaşlanmak ve sonsuzluğa gitmek istiyorum. Aşık olduğum kız, anla ne olur' şeklinde konuşarak kandırdılar.

Erzurum AtatürkÜniversitesi'ndeki durumun belirlenmesi üzerine 4 Aralık 2012 tarihinde 3 zanlı tutuklanmıştı.  Zanlıların Atatürk Üniversitesi'nde okuyan kız öğrencilere ilk baş yandaş gibi gözküp yardım taleplerinde bulunulması ve sonrasında da tacize meyil veren hareketlerinin tespiti için polis vesavcılar devamlı araştırmaktaydılar. Bu konu hakkında da devamlı olarak yalan ve hibeye karıştıkları gözlenen Atatürk Üniversitesi çğrencileri haklı çıktı ve yargılama başlatıldı. 

3 SANIK CEZA ALMADI
 
1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, nitelikli cinsel saldırı, cinsel saldırıda yardım, yataklık, özel hayatın gizliliği ile şantaj, tehdit' suçlarından yargılanan sanıklardan Y.Y., V.S. ve İ.A., 9 kızın şikayetinden vazgeçmesi üzerine 12 Eylül 2013 günü tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu. 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, N.U. beraat ederken, R.T. ile M.G.'nin dosyası ise kızların şikayetini geri alması nedeniyle düşürüldü.
 




Editör: TE Bilişim