Hatay’ın Erzin İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, Kent Konseyi’ni ziyaret etti.
Kent Konseyi Başkanı Av. Akif Özer, ziyarette, gençlere çok büyük önem verdiklerini belirterek, "Gençlerimiz Erzin’de köşeye sıkıştırılmış gibi. Ne kültürel ne de sosyal ve sportif faaliyette bulunabiliyorlar. Sadece halı sahanın varlığı yeterli olmamaktadır. Gençlerimiz kendilerini özgürce ifade edemiyorlar. Onları bu olumsuz ortamdan çıkartmak gerekmektedir. Bizim Kent Konseyi olarak sizlerden bir talebimiz var. Yıllar önce İlçemizde mahalleler arasında futbol turnuvası yapılmaktaydı. Bunun yanında diğer kültürel faaliyetlerinde Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı işbirliğiyle organize edilmesini istiyoruz. Gençlerimizin hem sosyal yaşamı hem de kültürel yaşamı etkin hale getirilmelidir’’ dedi.
Erzin’de uyuşturucu kullanımının arttığını belirten Özer şöyle devam etti:
“Aldığımız duyumlar ve yaptığımız araştırmalar sonucunda, ilçemizde uyuşturucu kullanımının gençler arasında yaygınlaştığını tespit ettik. Gençlerimizi ve çocuklarımızı bu ve benzeri kötü alışkanlıklardan kurtarmak onlara sadece talimat ve öğüt vermekle olmaz. Kent Konseyi kadın meclisimiz ile kültür ve eğitim çalışma grubumuz çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan kurtulmaları için yakında aktif olarak çalışmalara başlayacaktır. Bunun yanında Gençlik Meclisi henüz oluşum aşamasında en kısa zamanda Erzinli gençliğinin hem sosyal hem de kültürel yaşamı hareketlenecektir. Biz gençlerimizde olumlu potansiyeli görüyoruz ve onlara güveniyoruz."
Erzin Kaymakamı Hasan Yaman ise insanların hayatına mal olan uyuşturucu illetinden kurtulması için ailelerin de yardımcı olması gerektiğini söyledi. Kaymakamlık olarak uyuşturucuya karşı mücadele için bir çalışma başlattıklarını Kent Konseyi üyelerini de bu çalışma içinde görmek istediklerini belirten Yaman, “İlçemizde daha önceden var olan kaymakamlık turnuvası için gereğini yapacağız. Spor salonumuz hizmete girdi. Kültür sitesinin de yapımı devam etmektedir. Hizmete açıldığında gerçekten çok güzel bir kültür sitesi ortaya çıkacak. Kültür sitemizde hem kültürel hem de sosyal faaliyetler yapılabilecek" dedi.
Kaynak: iha