İSTANBUL (AA) - Hepsiburada, kullanıcılarına kendi çevrelerine ürün tavsiyesinde bulunarak gelir elde etme imkanı sunduğu "Link Gelir" programının tanıtımını gerçekleştirdi.

Marriott Istanbul Bosphorus Hotel'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Hepsiburada Üst Yöneticisi (CEO) Nilhan Onal Gökçetekin, Hepsiburada Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli, bazı şirket çalışanları, davetliler ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan Gökçetekin, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tuttuklarını belirterek "Bu yaklaşımımızın, iki yıl üst üste ‘Türkiye’nin en çok tavsiye edilen e-ticaret markası’ seçilmemizde büyük bir rol oynadığına inanıyoruz." diye konuştu.

"Link Gelir" programıyla e-ticaretteki öncü ve yenilikçi adımlarını sürdürdüklerini ifade eden Gökçetekin, "Yaklaşık 1,5 yıl içinde 1 milyon müşterimizi 'Link Gelir' programımıza dahil etmeyi planlıyoruz. Bu artışla sadece 2024 yılında 'Link Gelir'e dahil olan müşterilerimizin hane ekonomilerine toplamda 1 milyar liralık destek sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

2023'te 120 bin kişinin "Linker" olduğunu aktaran Gökçetekin şunları kaydetti:

YEKA RES-3 kapsamında 220 megavat kapasiteli 5 santral yıl sonunda devreye girecek YEKA RES-3 kapsamında 220 megavat kapasiteli 5 santral yıl sonunda devreye girecek

"Tavsiye ekonomisi ülkemizde ve dünyada gittikçe gelişmekte olan bir kavram. Bu konuda da ülkemizde öncülük yapmaktan ve bu sayede müşterilerimize değer katmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugüne kadar 200 bin kullanıcıyı 'Linker' olarak kazanan 'Link Gelir' programı kullanıcılarının 3'te 2'sini kadınlar oluşturuyor. Programın, özellikle ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadınlar ve harçlıklarına ek bir gelir elde etmek isteyen öğrenciler için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Hepsiburada'nın 'Link Gelir' programı, kazan-kazan anlayışıyla tavsiye ekonomisine dahil olmak isteyenlere katkı sağlamaya devam edecek."

- Araştırmalarda Hepsiburada'nın güvenilirliği öne çıktı

Hepsiburada Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli de Hepsiburada'nın Future Bright tarafından gerçekleştirilen Net Promoter Score (NPS) araştırmasına göre 2023'te 72 endeks skoru ile rakiplerini geride bırakarak Türkiye'nin en çok tavsiye edilen e-ticaret markası olduğunu belirtti.

Son iki yıldır üst üste birinci olmalarındaki en önemli faktörün güvenilirlik olduğu vurgulayan Dereli, "Ayrıca, en çok tavsiye edilen marka olma başarımızı Link Gelir ile yaygınlaştırmaktan ve herkesin tavsiye ederek kazanabildiği bir altyapıyı Hepsiburada'da aktif hale getirmekten mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplantıya "Link Gelir" programı ile başarı hikayeleri yazan kullanıcılar da katıldı.

Ev hanımı Ayşenur Kayabaş 5 aydır "Link Gelir" kullanıcısı olduğunu söyledi. Kayabaş, insanların alışveriş yapmalarına tecrübesiyle katkı vermenin kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Bu sayede sevdiğim bir işten gelir elde etmiş olmak da bana keyif veriyor." dedi.

Öğrenci Eda Güneş ise "Link Gelir" programının bir parçası olmaktan ve kendisine kattıklarından çok mutlu olduğunu kaydetti.

Toplantıda Hepsiburada'nın, Türkiye'nin en çok tavsiye edilen e-ticaret markası olma başarısını duyurduğu ve Kıvanç Tatlıtuğ'un rol aldığı reklam filmi de gösterildi.

- Hanelere 1 milyar liralık ek gelir sağlanması hedefleniyor

Bağımsız araştırma kuruluşu Future Bright tarafından gerçekleştirilen Net Promoter Score (NPS) araştırmasına 2022 ve 2023 yıllarında üst üste "Türkiye’nin en çok tavsiye edilen e-ticaret markası" olan Hepsiburada, "Link Gelir" programıyla kullanıcıların paylaşımlarını gelire dönüştürme imkanı sağlıyor.

200 bin kullanıcının yer aldığı ve müşterilere kendi çevrelerine ürün tavsiyesinde bulunarak gelir elde etme imkanı sunan program çerçevesinde tavsiye edilecek ürünler paylaşılarak gelire dönüştürülebiliyor.

Hepsiburada gelecek dönemde bu programa katılacak müşteri sayısını 1 milyon kişiye çıkarmayı planlıyor.

Özellikle kadınlar ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programla gelişecek tavsiye ekonomisiyle hane bütçelerine 2024 yılında 1 milyar liralık ek gelir sağlanması hedefleniyor.

"Link Gelir" programı kullanıcılara her ürün paylaşımı için elektronik dışı ürünlerde ortalama yüzde 7, elektronik ürünlerde yüzde 2 komisyon alma imkanı sunuyor.

Program kullanıcılara ayda 20 bin liraya kadar kazanç elde etme fırsatı tanıyor.

Kaynak: aa