Kurban Bayramı’na 11 gün kala Iğdır Canlı Hayvan Pazarı’nda yoğunluk yaşanıyor.
İlçelerden kamyonlarla hayvan pazarına getirilen büyük ve küçükbaş kurbanlıklar görücüye çıktı. Hayvan satıcıları yoğunluktan memnunken, alıcılar ise fiyatları gecen yıla göre daha pahalı buluyor.
Erken saatlerde pazara gelen vatandaşlar, beğendikleri kurbanlığı en uygun fiyata almak satıcılar ise istediği fiyata satabilmek için sıkı bir pazarlığa tutuşuyor. Geçen seneye göre fiyatların yüzde 15 artmasıyla satıcılar daha fazla kar etmenin mutluluğunu yaşarken, vatandaşlar ise daha uygun fiyattaki kurbanlıkları bulmak için arayışa giriyor. Pazarda küçükbaş hayvanlar 500 ile 800 TL’den alcı bulurken, büyükbaş hayvanlar ise bin 800 ile 8 bin TL arsında alıcılarını bekliyor.
Kurban satıcılarından Ahmet Acı, gazetecilere yaptığı açıklamada fiyatların yükselmesiyle emeklerinin karşılığını alacaklarını söyledi. Geçtiğimiz yıllarda düşük fiyatlardan kurbanlıklarını sattığını vurgulayan Acı, "Fiyatlardan çok memnunuz. Günde 2 ya da 5 hayvan satıyoruz. Bu yılın fiyatları da gayet güzel. Emeğimize değiyor çok şükür" dedi.
Kurbanlık bakmaya gelen vatandaşlardan Musa Hacı ise, fiyat artışının kendilerini zor durumda bıraktığını anlattı. Hacı, geçen yıl 4 bin liraya satılan hayvanın bu yıl 5 bin lira civarında satışa sunulduğuna işaret ederek, "Geçen seneye göre fiyatlar artmış durumda. Biz de bütçemize göre kurbanlık bulabiliyoruz ama daha kötü durumda olan vatandaşlar uygun kurbanlığı bulmakta zorlanıyor" şeklinde konuştu.
Kaynak: iha