Ordu’nun Fatsa ilçesinde Özel Avrasya Medi-Tech Hastanesi’nde aynı gün 12 kız bebek dünyaya geldi. İki annenin ise ikiz doğum gerçekleştirdiği hastanede, bebekler ilgi odağı oldu.
Bebek sahibi olmayı bekleyen 10 kadının kaderi aynı hastanede keşişti. Özel Avrasya Medi-Tech Hastanesi’ne yatırılan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Opr. Dr. Sadi Akşehirli, Opr.Dr. Süheyla Çetintaş ve Opr. Dr. Lale Usta tarafından kontrolleri yapılan anne adayları doğum yaptı ve 12 bebek dünyaya geldi.
Art arda doğan bu bebeklerin hepsi kız ve 4’ü ikiz olarak dünyaya geldi. İkişer kızdan oluşan dört kız bebeğin doğumu aynı anda iki farklı masada gerçekleşirken, doğumları gerçekleştiren doktorların, ikizleri doğuma aynı anda alacaklarından önceden haberleri yoktu. Başarı ile gerçekleştirilen doğumların ardından servise alınan hastaların 10’unun da kız bebek dünyaya getirmesi dikkat çekti. Bu tesadüften dolayı şaşkınlıklarını gizlemeyen aileler birbirlerini tebrik ederek mutluluklarını ortak yaşadı.
Opr. Dr. Sadi Akşehirli konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Özel Avrasya Medi-Tech Hastanesi’nde nadir olabilecek bir durum ile karşılaştık. Benim ve diğer doktor arkadaşlarımızın takip ettiği hastalardan 12 kız bebek dünyaya geldi. 10 gebemizin aynı gün doğum yapması bizim için de güzel bir tesadüf oldu. Hastalarımızın iki tanesi ikiz gebelikti. Bir tanesinin bebeği küçük olduğu için kuvöze aldık ve şu an bakım altında. Dünyada ikiz bebeklerin nadir görüldüğü toplumumuzda ortalama bir bebeğin ikiz olma ihtimali 80 kişide 1’dir. Bu bebeklerin hepsinin aynı gün, aynı yerde doğması, üstelik hepsinin kız olması ise olağanüstü bir durum. 105 milyon doğumda bir görülebilecek bu ilginç olay ile Özel Avrasya Medi-Tech Hastanesi’nde karşılaşıldı. Tüm doktor arkadaşlarımız adına, bebeklerimize sağlıklı, mutlu, güzel yıllar diliyorum” dedi.
Kaynak: iha