Osmaniye’de vurulan Sibirya cinsi erkek köpek için İngilizce öğretmeni Müjgan Tikan tarafından seferberlik başlatıldı.

Köpek sol bacağından yaralanmış halde Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Osmaniye Temsilcisi Nevin Tülücü’ye teslim edildi.

Müjgan Tiken dün akşam saatlerinde silah sesi duyarak irkildiklerini ve inleyen köpek sesi duyduklarını söyledi.Dışarı çıktıklarında yaralı köpeği gördüklerini ifade eden Tiker veteriner arayışına girdi.İlk müdahale yapılan köpek biraz rahatladı.

Silah eden komşusunu Polise şikayet etti.Polisler komşu İ.Ö.’nün silahına el koydular.

Müjgan Tiken: “Ramazan ayındayız ama insani duyguların en çok ön plana çıktığı bir zamanda bile bu şekilde bir vahşeti kabul edemiyorum. Böyle bir zamanda bunu yapan, başka zaman neler yapar düşünemiyorum. Ben dün geceden bu yana hiç uyuyamadım. Hayvan haklarının biraz daha iyileştirilmesi taraftarıyım. Hayvanlara bir canlı gözüyle bakılmalı, iyi davranılmalı. İnşallah bu canlımız da bir an önce iyileşir ve sağlığına kavuşur.” dedi. HAYTAP Temsilcisi Nevin Tülücü is,e “Bu konuda bütün yasal işlemleri başlattım. Köpeği barınağımıza aldık. Tedavisi için bütün masraflarını üstlenerek, İskenderun Hayvan Hastanesine gönderdik.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim