29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91’inci yıl dönümünde, 1 yaşından 91 yaşına kadar olan Cumhuriyet’in çocukları Beylikdüzü’nde buluştu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun misafiri olan Cumhuriyet çocukları, Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili anılarını anlattı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na bir gün kala tüm yurtta olduğu gibi Beylikdüzü’nde de kutlamalar başladı. Kutlamalar kapsamında Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çocuk ve yaşlıları "1’den 91’e Cumhuriyet’in Çocukları Beylikdüzü’nde Buluşuyor” isimli etkinlikte biraraya getirdi. Belediye binası bahçesinde yapılacak olan tören öncesi Başkan İmamoğlu’nun makam odasında biraraya gelen yaşlılar, Cumhuriyet döneminden bahsetti.
Misafirlerini makamında ağırlamaktan memnun olduğunu dile getiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bizler gelecek nesillere Cumhuriyeti aynı güzellikte teslim etmek zorundayız. Bugün de bu organizasyonumuzun da 91’inci yılında 90 artı 1’i yakaladık. Bugünü sizlerle birlikte kutlamak istedik. Çok ta güzel bir organizasyon olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.
91 YAŞINDAKİ TEYZE, ATATÜRK’Ü ANLATTI
Mustafa Kemal Atatürk’ü 7 yaşında gördüğünü söyleyen 91 yaşındaki Fatma Uslu, anılarını anlattı. "Onu gördüğümde kalbim yerinden çıkacaktı. Hemen sarıldım" diyen Uslu, "Atatürk’ü gördüğüm için çok mutluyum" diye konuştu.
Minik çocukların anneleri de, Cumhuriyet temellerinin atıldığını gören nesillerle çocuklarının biraraya gelmesinden memnun oldukları söylediler.
Görüşmenin ardından Başkan İmamoğlu, konuklarına Cumhuriyet Bayramı’nın 91’inci yıl dönümüne özel plaket hediye etti. Daha sonra Cumhuriyet’in çocukları, belediye bahçesinde gerçekleştirilen törene katıldı.
Kaynak: iha