Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu Validebağ Korusu’nun girişine yapılması planlanan cami inşaatı ile ilgili, yerel yönetimlerin kamuoyunun tepkisini dikkate alması gerektiğini söyledi.
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Üsküdar Validebağ Korusu’nun girişine yapılması planlanan cami inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Başkan Nuhoğlu yaptığı açıklamada, “Üsküdar Validebağ Korusu’nda yerel yönetim ve mahalle halkı arasında yaşanan gerginliği endişeyle takip ediyoruz. Üsküdar Validebağ Korusu’nun yanında bulunan araziye cami inşaatının yapılmasına karşı oluşan kamuoyu tepkisi yerel yönetimler, kamu kuruluşları tarafından dikkate alınmalıdır. Sorun camii inşaatı sorunu değildir; halkın iradesinin, beklentisinin yok sayıldığı imar politikalarıdır” dedi.
Yerel yönetimlerin halklın ihtiyacını tespit etme konusunda çalışması gerektiğini belirten Başkan Akyurt Nuhoğlu, “Yaşayanların “yeşil alan” olarak korumak istedikleri bir alanın herhangi bir nedenle imara açılması çoğulcu, bir arada birlikte yaşam anlayışına aykırıdır. İnsanların yaşadıkları yerle ilgili görüşlerinin, beklentilerinin dikkate alınmadığı bir kamu yöneticiliği sürekli bir çatışma konusu olacaktır. Bu da pek tabii doğru bir kent politikası değildir. Yerel yönetimlerin sorumlulukları, halkın ihtiyaçlarını tespit etmektir; onların beklentilerinin dışında kendi anlayışını dayatmak değildir. Validebağ Korusu’nda yaşananlar da insanların kentine sahip çıktığı örnekler arasında yerini alıyor” şeklinde konuştu.
“Validebağ halkı, yeşil alanlarını korumak istiyor, buna kulak vermek; bu tepkiyi önemsemek gerekir” diyen Nuhoğlu, “Doğasına, kentine sahip çıkan duyarlı ve sorumlu yurttaşlar olarak Validebağ halkıyla çatışmak değil; onların bu tutumu, önemsenmeli, değerli görülmelidir. Yerel yöneticiler, halkın mutlu olduğu yaşam alanlarının kolaylaştırıcısı, savunucusu olmalıdır. Bu anlamda Validebağ Korusu’nda günlerdir yaşanan bekleyişi, camii inşaatı yapanlar ve ona karşı çıkanlar olarak değil, yeşil alanına sahip çıkan yurttaşların iradesi olarak görmek gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha