Beylikdüzü Belediyesi, engelli öğrenciler için tasarladığı engelli asansörlerinin ikisini yapımını tamamlayarak hizmete açtı.
Beylikdüzü Belediyesi ilçe genelindeki engelleri kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, engelli öğrenciler için okullarda engelli asansörü yapılmaya başlandı. Asansörlerinin ilk ikisi Büyükşehir Mahallesi 75.Yıl Cumhuriyet Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çağdaş Yaşam Profesör Ahmet Merdivenci Ortaokulu’nda hizmet girdi. Engellilerin, herhangi bir engelle karşılaşmaması için ilçe içerisinde engelli rampası yapımları da devam ediyor.
“ENGELLİLERİN ÖNÜNE ENGEL KOYMAYACAĞIZ”
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, engelli bireyler için yapılan çalışmaların insana yatırım olduğunu belirterek, “İlçe içerisindeki engelleri en kısa sürede kaldırmak bizim görevimiz ama daha da önemlisi, vicdanlarımızdaki engelleri kaldırmaktır. Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için bizler de davranışlarımıza dikkat etmeliyiz” dedi.
Öte yandan Beylikdüzü Belediyesi, Kavaklı Mahallesi 1 No’lu Sağlık Ocağı ve Dereağzı Mahallesi Baki Gündüz İlkokulu’nda engelli rampası yapımını tamamladı. Son olarak Marmara Mahallesi İhlas Camii’nde yapımına devam edilen engelli rampası yakın zamanda hizmete girecek.
Kaynak: iha