Üsküdar Belediyesi tarafından Altunizade Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Evlilik Öncesi Eğitim Programları’ ile bin 200 çift, iyi bir evliliğin püf noktaları konusunda bilgilendirildi.
Üsküdar Belediyesi tarafından bin 200 çifte evlilikte ‘Evlilik ve İletişim’, ‘Sağlık ve Hukuk’ konularında eğitim verildi. Evlilik öncesi eğitim ile evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmaları amaçlandı.
Eğitime katılan Merve Aslan ‘Evlilik Öncesi Eğitim Programı’ ile evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri, etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini bilmelerinin, evliliğe ‘iyi bir başlangıç yapabilme’ fırsatı verdiğini ifade etti.
EŞ ZAMANLI SAĞLIK VE PSİKOLOJİK SUNUM
Evlilik öncesi eğitimin temelde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte düzenlenen bir proje olarak gündeme geldiğini kaydeden ‘Evlilik Öncesi Eğitim Programı’nı yürüten Uzman Psikolog Enes Bülbül, ‘’Üsküdar’da evlenmek için nikah dairesine başvuran çiftlere Üsküdar Belediyesi’nce mesaj ile bilgi veriliyordu. Ayda bir başvuru sayısına göre çiftler bize gelip hizmet alıyordu. Bu eğitim üç temel başlık üzerinden ilerliyordu: Birincisi iletişim, ikincisi hukuk ve bir diğeri ise sağlık kısmı. İletişim kısmında psikolog olarak ben sunum yapıyorum. Hukuk kısmında ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan bir görevli geliyor. Bir de sağlık kısmında doktorumuz eş zamanlı sunum yapıyor” şeklinde konuştu.
“EĞİTİM; BOŞANMALARIN ÖNÜNE GEÇMEYE KATKI SAĞLIYOR”
Üsküdar Belediyesi’ne nikah için başvuran çiftlere evlilik hayatına hazırlanmaları amacıyla verilen programının zorunlu hale getirilmesinin kadına şiddeti önleyici bir yöntem olduğunu belirten Bülbül, “Verdiğimiz eğitimlerle 550 çift ücretsiz psikoterapi ve eğitim hizmeti aldı. Bin 200’e yakın kişi bu sunumlardan ve eğitimlerden faydalandı. Kadına şiddet ve boşanmaların önüne geçebilecek bu programlar, evlilikteki sorunların aşılmasına ciddi katkılar sağlıyor. Altunizade Kültür Merkezi’nde verilen eğitimlerde çiftler hayatın her alanında olduğu gibi evlilik sürecinde de karşısındakini anlamaya çalışarak sorunlarını daha kolay aşılacağını, engellerin çok daha kolay geride bırakılacağını öğrenme şansı buldular” dedi.
Kaynak: iha