Küçükçekmece Belediyesi ve Aydın Üniversitesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği “Hayata Sağlıklı Gülümse” projesi kapsamında çocuklara ücretsiz ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı. Diş hekimi olan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, çocukları ağız ve diş sağlığı taramasını gerçekleştirdi.
Toki Şehit Er Yılmaz Özdemir İlkokulu’nda gerçekleştirilen programda “Hayata Sağlıklı Gülümse” projesinin basın duyurusunun ardından diş hekimleri çocuklara ücretsiz ağız ve diş sağlığı taraması yaptı. Aynı zamanda diş hekimi olan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de çocukların ağız ve diş taramasını gerçekleştirdi. Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz katıldı. “Hayata Sağlıklı Gülümse” adlı projenin tanıtımında konuşan Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Aydın, “Üniversiteler kendi içlerinde üretmiş oldukları bilgi birikimini tecrübeyi ve deneyimi, toprağıyla, toplumuyla paylaşıyor ise bir anlam ifade ediyor. Burada böyle güzel bir proje ve iş birliğinin, el ele vermenin sonucunu göstermek için huzurunuzdayız. 2011 yılından itibaren bu proje İstanbul’da yürütülüyor. Şu ana kadar 200 bin öğrencinin ağız ve diş taraması yapıldı. Asıl olan ağzımızdaki o dişlerin çürümesini önleyecek bilince erişmektir. Onun içinde bu bilinci ve kültürü daha ilköğretim çağından itibaren çocuklara vermenin gerekli olduğunu düşündüğümüz için bu projeyi hayata geçirdik. Toplumumuzda yıllarca ihmal edilmiş, ‘Türk milleti ağzına bakmıyor’ bu kavramı hep beraber ortadan kaldırmamız lazım” şeklinde konuştu.
Diş hekimi olan ve çocukların ağız ile diş sağlığını kontrol eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Küçükçekmece Belediyesi ve Aydın Üniversitesi’nin iş birliğiyle çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın daha sağlıklı gülümsemesi için böyle bir kampanya düzenledik. Çünkü Türkiye’de ağız ve diş sağlığı maalesef bir alışkanlık şeklinde devam ediyor. Yine maalesef diş hekimi arkadaşlarımızdan bile ağız ve diş sağlığına yeteri kadar önem vermeyen kişiler olabiliyor. Çünkü zamanında bu alışkanlık kazandırılmazsa, daha sonra bu alışkanlık bir şekilde kazanılamıyor. O yüzden özellikle okullarımızdan başladık. Çünkü doğru zamanda çocuklarımıza hem ağız ve diş sağlığı noktasında doğru bilgiler vermek, hem de bu alışkanlığı kazandırmak istiyoruz” dedi.
Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, taramadan geçen çocuklara diş fırçalama seti ve bilgi broşürleri verdi. Küçükçekmece Belediyesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin (DENTAYDIN) ortaklaşa yürüttüğü ‘Hayata Sağlıklı Gülümse’ projesi ile ağız ve diş sağlığı bilincinin sağlanması amaçlanıyor.
Kaynak: iha