Bağcılar Belediyesi 13’üncü Çocuk Şurası’nda, öğrenciler beş dalda hazırladıkları çalışmalarını ilçe yöneticileriyle paylaştı. Sunumları dinleyen ilçe yöneticileri sorunları örnek bir işbirliği sergileyerek çözüme kavuşturduklarını söyledi.
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Bağcılar Belediyesi örnek bir programa imza attı. Bağcılar’daki okullardan seçilen öğrencilerin ilçenin sorunları ile ilgili beş konuda hazırladıkları çalışma, Bağcılar Belediyesi 13. Çocuk Şurası’nda ilçe yöneticilerine sunuldu. Öğrenciler, sunum sırasında düşünce ve temennilerini dile getirirken, yaşadıkları sorunlarla ilgili yetkililere de bilgi verdi.
Program ilk olarak Çocuk Meclisi Başkanı Şevval Begüm Aslan’ın konuşmasıyla başladı. Aslan, çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladı. Arkadaşlarıyla beyin fırtınası yaptıklarını belirten Aslan, “Bağcılar’ı çok seviyoruz. Çocuk aklımızla ilçemizin yönetimine katkı sağlamak istiyoruz. Gençlik Merkezi’nde yaptığımız toplantılarda hepimizin Bağcılarlı olduğumuzun bilincine vardık. Büyüklerimiz sözümüzü kesmeden bizleri dinlediler. Çok keyif aldık” diye konuştu.
Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır ise ilçede birçok sosyal ve fiziki güzelliklerin olduğuna dikkat çekti. Kadınlar Akademisi, Gençlik Meclisi ve Şurası ile Çocuk Meclisi ve Şurası’nın düzenlendiğine vurgu yapan Çakır, “İlçemizin geleceği parlak” dedi.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, “Evlatlarımızın kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmesi ve toplumsal sorunlara sahip çıkması amacıyla şuralar düzenlendi. Birlikte ilçemizi daha güzel yarınlara taşımalıyız” şeklinde konuştu.
KOMİSYONLAR SUNUM YAPTI
Şurada öğrenciler ilerleyen dakikalarda hazırladıkları çalışmaların sunumunu yaptı. Eğitim ve Sağlık Komisyonu Sözcüsü Ezo İrem Keskin, okullarda hijyen konusuna dikkat edilmesi gerektiğini belirterek öğrencilerin acil yardım konusunda bilgi sahibi olması gerektiğini anlattı. Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkür eden İrem, “Bizim için parklar ve oyun alanları inşa ediyorlar. Şuralarda görüş ve düşüncelerimizi alıyorlar. Bize değer veriyorlar” dedi.
Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amiri Komiser Özkan Saka da, okul içinde kameraların olduğunu söyledi. Bekçilerin yerini artık güven timleri ve sivil polislerin aldığını anlatan Saka, bonzai gibi uyuşturucuya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Şura sonunda edebiyatın değişik dallarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Kaynak: iha