Kartal Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren kreşlerde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Kreş öğrencileri, hazırladıkları Cumhuriyet şiirlerini büyük bir coşkuyla okudu.
Kartal Belediyesi Merkez Kreş, Atalar Şube Kreş, Begüm Yavuz Kreş ve Kordonboyu Şube Kreş’lerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama etkinlikleri düzenlendi. Etkinliklere Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kreşler Müdürü Enif Yavuz, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Güler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında kreş öğrencileri, hazırladıkları Cumhuriyet şiirlerini büyük bir heyecanla okudu. Şiirlerin ardından yine minik öğrencilerden oluşan koro, ellerindeki Türk Bayrakları ile birlikte Onuncu Yıl Marşı başta olmak üzere birçok marşı seslendirdi. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’in de Cumhuriyet ve Atatürk sevgisi üzerine keyif alarak sohbet ettiği minikler, Başkan Yardımcısı Gürer’in sorularını yanıtlayarak Mustafa Kemal Atatürk’ü çok sevdiklerini dile getirdi.
Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer de öğretmen ve öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Eğer Mustafa Kemal Atatürk, yurdumuzu düşmanlardan kurtarıp bu cennet vatanı bizlere emanet etmeseydi bizler bugün buralarda olamazdık. Onun için hem Atatürk’ü çok seveceğiz hem de Cumhuriyetimizin kıymetini bileceğiz. Sizler büyüyünce birer Atatürk olacaksınız, çünkü Atatürk çocukları çok seviyor ve gençlere güveniyordu” dedi.
Gürer, Başkan Altınok Öz’ün selamlarını da öğretmen ve öğrencilere ileterek, “Başkanımız Altınok Öz, hem Kartallıları hem anne babalarınızı çok düşünüyor ve siz çocukları çok seviyor. Onun için Kartal’ın her yerine kreşler yaparak hem annelerinizin daha rahat çalışma hayatına katılmalarını sağlıyor, hem de siz çocukların Atatürk’e, Cumhuriyete bağlı ve vatanını seven nesiller olarak yetişmeniz konusunda alt yapınızı sağlıyor. 29 Ekim Cumhuriyet bayramlarınız kutlu olsun. Daha nice Cumhuriyet bayramlarında beraber olmayı diliyorum” diye konuştu.
Çocuklar, kutlama etkinliklerinin ardından hep birlikte fotoğraf çektirerek kutlamaları ölümsüzleştirdiler.
Kaynak: iha