Kartal Belediyesi tarafından kurulan Kartal Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi, öğrencilere afet ve acil durum olaylarıyla ilgili eğitim verecek.
Kartal Kaymakamlığı, Kartal Belediyesi ve Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle ilçede Kartal Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi kuruldu. Kurulan merkez ile Kartal’daki tüm ortaokul ve liselerdeki öğrencilerin afet ve acil durum eğitimi alması amaçlanıyor. Kartal Kaymakamlığı, Kartal Belediye Başkanlığı ve Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile kurulan Kartal Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi’nde 2014-2015 eğitim -öğretim yılında; ilçedeki tüm okullarda öğrencilerin yararlanabileceği Sivil Savunma, Arama Kurtarma, Su Üstü Arama Kurtarma, İlkyardım konularında sertifikalı eğitimler verilecek.
Bu kapsamda Kartal Vali Erol Çakır Çok Programlı Anadolu Lisesi’ndeki gerçekleştirilen proje tanıtım ve planlama toplantısına ilçedeki 58 okulun müdür, müdür muavinleri ve yöneticileri katıldı. Proje koordinasyonundan sorumlu Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürü Muhittin Beyaz, Kartal Vali Erol Çakır Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde konuyla ilgili bir sunum yaptı. Beyaz, Kartal Kaymakamlığı ve Kartal Belediye Başkanlığı’nın onayı ile başlatılan bu eğitim seferberliğinin amaç, işleyiş ve hedeflerini detayları ile birlikte katılımcılarla paylaştı.
Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürü Muhittin Beyaz, yaptığı konuşmada her okuldan en az 20 öğrencinin Sivil Savunma rehber öğrencisi olarak yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirterek; Kartal Belediyesi’nin AFAD standartlarında yürüttüğü Afet ve Acil Durum çalışmaları ve etkin gönüllü potansiyeli oluşturma konusunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz’ün ‘önce insan’ ilkesinden yola çıkılarak yapılan tüm afet ve acil durum çalışmaları sonucunda bilinçli yurttaşların yetiştirilmesi için üstün gayret gösterdiklerini belirten Muhittin Beyaz, “Belediye olarak İstanbul’daki tek sivil savunma birimi olan Kartal Belediyesi’dir. Belediye Kartal ilçesinde kurulan Afet Acil Durum Eğitim Merkezi’nin tüm teknik, lojistik ihtiyacının karşılanması ve eğitim koordinasyonu görevini üstlenmiştir. Projenin hazırlık aşamasında Op. Dr. Altınok Öz’ün talimatı ile Sivil Savunma Müdürlüğü’nde görevli 7 personel AFAD ve SİSUD tarafından düzenlenen Afet Acil Durum Eğitici Eğitmeni kursuna gönderildi. Proje sonunda en az 3 bin öğrenciye eğitim verilebilmesi hedeflenmiştir” dedi.
Projede koordinasyon görevini üstlenen Kartal Belediyesi yanı sıra Denizciler Dayanışma Derneği (DAKSAR) de görev alacak.
Kaynak: iha