“Türkiye’nin Yeni Yazarları Altın Kalem Ödülü” projesinde gümüş kalem ödülüne layık görülen spastik engelli Talha Yıldız, Agatha Mary Christie gibi polisiye romanlara imza atmak istediğini söyledi. Bağcılar İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı’yı makamında ziyaret eden Yıldız, polis ağabeylerinin deneyimlerini dinleyerek not aldı.
Bağcılar Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen "Türkiye’nin Yeni Yazarları" Altın Kalem Ödülleri yarışmasında gümüş kalem ödülü alan engelli Talha Yıldız, polisiye roman yazmaya hazırlanıyor. Bağcılar Belediyesi Yazarlık Atölyesi’nde yazarlık kursu gören Yıldız, deneyimli yazarlardan meslek hakkında detaylı bilgi aldı. Edebi yazı yazma becerilerini geliştiren Yıldız, polisiye yazarlığa adım atarken Bağcılar İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı’yı makamında ziyaret etti.
Bursalı, Talha Yıldız’ın iyi bir yazar olacağına inandığını belirterek, “Kendisiyle bilgi ve tecrübelerimizi paylaşacağız. Yaşadığımız olaylar, yazacağı kitaplardaki olayların gelişimine de zenginlik katacaktır” dedi.
Ünlü İngiliz yazar Agatha Mary Christie’nin kitaplarını severek okuduğunu anlatan Talha Yıldız da “O popüler edebiyatın en önemli isimleri arasında yer alıyor. Özellikle dedektif Hercule Poirot tiplemesini çok beğeniyorum. İnşallah ben de yazı hayatımı onun yolunda devam ettirerek okunacak polisiye romanlar kaleme alacağım.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.
Ziyaret sırasında Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü gezen Talha, polislerle sohbet ederek anılarını dinledi.
Kaynak: iha