Kadıköy ve Ataşehir Belediyesi işbirliğiyle sokak hayvanları için Can Dostlar Şenliği düzenlendi. Şenlikte ‘hayvanları satın alma barınaktan sahiplen’ çağrısı yapıldı.
Sokak hayvanlarını sahiplenmek amacıyla Kadıköy Belediyesi, Ataşehir Belediyesi ve Hayvan Dostları Platformu ortaklaşa Can Dostlar Şenliği düzenledi. Ataşehir hayvan barınağında düzenlenen şenlikte hayvanların sorunlarına dikkat çekilerek, ‘satın alma barınaktan sahiplen’ çağrısı yapıldı. Hayvanseverler şenliğe evcil hayvanlarıyla katılırken, hayvanlar yararına kermes kuruldu.
Doğada tüm canlıların yaşam hakkı olduğunu söyleyen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Kentlerimiz, hayvanların aleyhine büyüyor maalesef, onların yaşam alanlarını yok ediyoruz. Oysa doğal dengeyi korumalıyız. Kadıköy ve Ataşehir belediyelerimizin bu güzel ortaklığının diğer tüm ilçelere yayılması gerek’’ dedi.
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de, barınakların belediyelerin en büyük sorunu olduğunu belirterek, yakın zamanda Maltepe’de yeni bir barınak kurulabileceği müjdesini verdi.
Şenlikte ‘4 Duvar 1 Yuva’ adlı sosyal sorumluluk projesinin tanıtımı ve protokol töreni yapıldı.
Kaynak: iha