Sultangazi Belediyesi, personeli bilgilendirmek amacıyla “İş Sağlığı ve Güvenliği” semineri düzenledi. İş kazalarının önlenmesinde alınacak tedbirlerin anlatıldığı seminerde, iş güvenliğinin önemine dikkat çekildi.
Sultangazi Belediyesi, personele yönelik “İş Sağlığı ve Güvenliği” semineri düzenledi. İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından Belediye Nikah Salonu’nda verilen seminerde iş kazalarına karşı önleyici tedbirler ile iş güvenliğinin nasıl sağlanması gerektiği ele alındı.
Seminerde konuşan İş Güvenliği Uzmanı Cengiz İdris Alpar, iş kazalarının yüzde 98’inin önlenebilir nitelikte olduğuna dikkat çekerek, kaza riskini en aza indirmek için güvenli koşulların oluşturulması gerektiğine vurgu yaptı.
İş kazalarının nedenlerinin başında dikkat eksikliğinin geldiğini kaydeden Alpar, “Eğitim ve bilgi eksikliği, dalgınlık, dikkatsizlik, kurallara uymama gibi iş kazalarının birçok nedeni olabiliyor. İş kazalarını önlemek için öncelikle bu nedenleri bilmek ve gereken önlemleri almak gerekiyor” dedi.
Kaza risklerinin hafife alınmaması gerekliliğine işaret eden Alpar, şunları söyledi:
“Baret, eldiven, çizme, emniyet kemeri gibi kişisel koruyucu donanımlar çalışanlar için hayat kurtarıcı nitelikte olan en büyük tedbirlerdendir. ‘Şimdiye kadar başıma bir şey gelmedi’ şeklinde bir yaklaşımda olunmamalı. İşin güvenirliği ölçüsünde alınması gereken tüm tedbirler gözden geçirilerek hareket edilmelidir.”
Kaynak: iha