Güngören Belediyesi, ilçedeki engelli, yetim ve öksüz çocukların sosyalleşmelerine katkı sağlamak ve keyifli bir gün geçirmeleri amacıyla 500 çocuğu ‘Dolphinarium Yunus Gösteri Merkezi’ne götürdü.
Güngören’de yaşayan engelli, yetim ve öksüz çocuklar, Güngören Belediyesi’nin davetlisi olarak ‘Dolphinarium Yunus Gösteri Merkezi’nde fok, mors, beyaz balina ve yunus gösterisini izledi. Güngören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 500 çocuğun katıldığı etkinlikte çocuklar ve aileleri Engelli Merkezi’nden alınarak belediyenin tahsis ettiği araçlarla yunus gösteri merkezine götürüldü. Engelli, yetim ve öksüz çocuklar yunus, balina ve mors gösterisiyle doyasıya eğlenirken, keyifli bir hafta sonu geçirdi.
Eyüp’teki İstanbul Dolphinarium’da düzenlenen gösteride önce Moryak (denizci) isimli beyaz balina gösterisi, ardından sahne alan 6 yaşındaki dişi Mors Sara gösterisini sundu. Gösteriyi büyük ilgiyle izleyen çocuklar 750 kiloluk dev Mors’un alkışlarına da alkışlarla eşlik etti. Yunusların su içindeki akrobatik hareketleri karşısında heyecanlanan çocuklar sevgi gösterisi ve alkışlarla karşılık verdi.
Sevinçlerini ve mutluluklarını ifade etmekte zorlanan çocuklar gösteriyi çok beğendiklerini belirterek Güngören Belediyesi’ne teşekkür etti. Program, çocukların yunuslarla hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.
Kaynak: iha