AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda önemli ifadelerde bulundu. "Geçmişten geleceğe uzanan tarih yolculuğumuzun en önemli dönüm noktasını oluşturan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz" diyen Delican, "Bugün, aziz milletimizin yokluklar ve imkânsızlıklar içerisinde kendi küllerinden çağdaş bir Cumhuriyeti var etmeyi başardığı gündür. Bugün, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetin temel değerleri etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bugün, bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerlerimizi, bizi biz yapan değerleri daha gür bir sesle yüceltmenin tam zamanıdır" dedi.
MİLLETÇE EL ELE VERECEĞİZ
Delican, mesajında şunları söyledi:
"Milletimizin yeniden dirilişinin simgesi, çağdaş bir devlet kurarak tarih sahnesindeki seçkin ve saygın yerini yeniden alışının ifadesi olan Cumhuriyetin ilan edilmesiyle birlikte ülkemizin önünde yeni ufuklar açılmıştır. Başlangıcından sonuna kadar her safhası eşsiz mücadelelerle dolu Kurtuluş Savaşı, milletimizin üstün fedakârlıkları sonucunda kazanılmış görkemli bir zaferdir. Bu eşsiz zafer üzerinden yükselen Türkiye Cumhuriyeti, en büyük değerimiz olarak ebediyen yaşayacaktır. Atalarımızdan aldığımız bu değerli mirası, aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek, muasır medeniyetlerin ötesine taşımakta kararlıyız. Cumhuriyetimiz, gücünü, temelinde barındırdığı ortak tarih ve kader birliğinden, milletimizin bağımsızlığa olan inancından ve hedeflediği çağdaşlaşma idealinden almıştır. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma başarısını gösteren ülkemiz, her alanda sürekli gelişmekte ve güçlü bir geleceğe doğru emin adımlarla yürümektedir. Milletçe el ele vererek güçlü potansiyelimizi en iyi şekilde kullanırsak ulaşamayacağımız hiçbir hedef, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur.
ŞEHİTLERİMİZİ VE GAZİLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ
Unutmayalım ki biz en zor zamanlarında dünyaya sadakat ve vatanseverliğin eşsiz örneklerini göstererek bugünlere gelmiş büyük bir milletiz. Cumhuriyetimizin en büyük başarısı da milletimizin bütün fertlerini vatandaşlık temelinde birleştirmiş olmasıdır. Bu duygu birliğini koruduğumuz, kışkırtma ve tahrikler karşısında birbirimizden şüphe duymak yerine daha sıkı kenetlendiğimiz sürece, bizi hiçbir güç sarsamayacaktır. Etnik kökeni, inancı, yaşam biçimi ne olursa olsun hiçbir vatandaşımız devletine, milletine, bayrağına, vatanına ve cumhuriyet değerlerine sadakatini kaybetmeyecektir. Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı günde, aziz şehitlerimizin acısını, kahraman gazilerimizin fedakârlıklarını millet olarak derinden hissediyoruz. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarına, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimize minnet borçlu olduğumuzu unutmamamız gerekmektedir. Şehitlerimizin canlarını ortaya koyarak kurduğu ve koruduğu, gazilerimizin eşsiz fedakârlıklarla sahip çıktığı Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 91. yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yaparak bize emanet eden şehitlerimiz ile gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.
AK PARTİ’DEN CUMHURİYET KONSERİ
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Yüksek bir insan toplumu olan Türk Milletinin tarihi bir özelliği de güzel sanatları sevmek ve onunla yükselmektir. Bunun içindir ki, milletimizin yüksek karakterini, yorulmaz çalışkanlığını, doğuştan gelen zekâsını, ilme bağlılığını, güzel sanatlar sevgisini ve milli birlik duygusunu devamlı olarak ve her türlü vasıta ve önlemlerle bağlayarak geliştirmek milli idealimizdir” sözüyle bize bir hedef göstermiştir. AK Parti İzmir İl Başkanlığı olarak, Cumhuriyetimizin 91. Kuruluş yıl dönümünün sevinç ve coşkusunu, Anadolu Filarmoni Orkestrası eşliğinde ‘Cumhuriyeti Konseri’ gecesinde paylaşıyoruz. Etkinliğimiz, 29 Ekim Çarşamba günü Saat: 20.30’da Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecektir. Orkestra Şefi Cemil Günçer, Solistler Lütfi Tuna, Canan Günçer, Levent Akpınar ve Nur Kökkaya ile çok değerli sanatçılarımızın katkılarıyla gerçekleşecek konsere değerli hemşehrilerimizi bekliyoruz."
Kaynak: iha