Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) İzmir Şube Başkanı Zekeriya Hazırbulan beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı’yı makamında ziyaret etti.
Bardakcı, “İnsan haklarına saygılı, çağın gerekliliklerine uygun, özgür ve verimli düşünebilen öğrenciler yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz. İzmir genelinde geçen yıl bin 967 okulumuz mevcutken, bu sayı bu sene toplam 2 bin 083’e yükseldi. Okullarımızda, 636 bin 771 öğrenci öğrenim görüyor, öğrenim gören öğrencilerimizin 53 bini yani yüzde on ikilik kısmı özel okullarda, Bakanlığın özel okullar kapsamında ciddi teşvik ve desteleri var hedefimiz yüzde on ikilik dilimi yüzde yirmilere çıkarmak dedi”
ÇAĞIMIZIN VEBASI OLAN AHLAKİ YOZLAŞMA
ASKON İzmir Şube Başkanı Hazırbulan “Çağımızın vebası olan ahlaki yozlaşma, uyuşturucu ve alkol maalesef bizim çocuklarımızı ve gençlerimizi de hızla bataklığına çekmektedir. Bunun önüne geçebilmek için eğitimin kalitesi kadar,eğitimi veren öğretmenlerinde donanımı ve kalitesi önemlidir, bu sorun ancak eğitim ve öğretimle aşılabilir, Kısacası, bir toplumun birlikte yaşamasını kolaylaştıran çağdaşlaşmanın gelişebilmesi için eğitim seviyesinin yükseltilmesi yanında, gelenek ve göreneklerinin korunarak kültür seviyesinin yükselmesine gereklidir . Bu bağlamda Milli Eğitim Müdür lük’lerine çok iş düşüyor bizde bir STK olarak üzerimize düşen vazifeyi sonuna kadar yerine getirmeye hazırız” dedi.
Kaynak: iha