TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Selçuk Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Beraberindeki Oda ve Borsa Başkanları ile birlikte gece geç saatlerde Selçuk Ticaret Odasını ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, “Selçuk için her zaman elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.
Hisarcıklıoğlu’nu Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Ticaret Odası Meclis Başkanı Yusuf Dereli, Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra ve belediye meclis üyeleri ve Odada görevli personel karşıladı. Gece geç saatlerde gerçekleşen ziyarette TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Selçuk’un yurt içinde ve yurt dışında tanındıkça ve turizmde başarılı bir ivme elde ettikçe, biz bununla gurur duyacağız. Selçuk için her zaman elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu.
Selçuk’un turizm potansiyeline sahip dünyaca çok önemli bir ilçe olduğuna dikkat çeken Hisrcıklıoğlu, “Efes’i, Şirince’siyle birlikte dünya çapında tanınan Selçuk ilçemizle guru duyuyoruz. Selçuk ne kadar zengin olursa, Selçuk’a ne kadar çok turist gelirse biz o kadar memnun oluyoruz. Çünkü Selçuk’a her giren para, Türkiye’ye giren para demektir. İnşallah bu kapsamda Ticaret Odasının genç başkanı ve belediye başkanımız gecenin 12’sinde özel sektörle birlikte toplantı yapabiliyorsa ne mutlu Selçuk’a."
Selçuk Ticaret Odasında bir tane kadın meclis üyesinin olmadığını, bu durumun da Selçuk’a yakışmadığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, gelecek dönemde Selçuk Ticaret Odası Meclisi’nde mutlaka bir kadın meclis üyesi olması gerektiği vurgusunu yaptı.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yapmış olduğu bu ziyaretten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu da şunları söyledi: “Selçuk Ticaret Odası 1989 yılında kuruldu. Zannediyorum ki odamız TOBB’un en genç odalarından birisi. Biz bir turizm ilçesiyiz. Önceliğimiz turizm. Selçuk, turizm değerleri açısından önemli bir potansiyele sahip bir ilçedir. Amacımız Selçuk Belediye Başkanımızın desteği ve tüm Oda yöneticilerimizle birlikte Selçuk’u turizm değerleriyle marka bir kent yapmaktır.”
Karşılıklı hediye sunumlarının ardından beraberindeki Oda ve Borsa Başkanları ile birlikte karşılıklı sohbet edip fikir alışverişinde bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, gece geç saatlerde Selçuk’tan ayrıldı.
Kaynak: iha