Bayraklı Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler gününde öğretmenleri unutmadı. Bayraklı’da eğitim-öğretim faaliyetinde bulunan 60 okulda görevli 2 bin 497 öğretmene pasta ve karanfil hediye edildi. Öğretmenler hatırlanmaktan ve sürprizden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bir öğretmen babası ve öğretmen eşi olarak tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum” dedi.
Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmen sıfatının verilmesinin 86. Yıldönümünde Başkan Hasan Karabağ da sabah saatlerinde Bayraklı Kaymakamlığı’nın düzenlediği çelenk koyma törene katıldı. Burada öğretmenlerle bir arada olan Başkan Karabağ, öğretmenlere karanfil dağıtarak onlarla sohbet etti.
SÜRPRİZ YAPTILAR
Aynı anda Bayraklı’da bulunan tüm okullara iki halkla ilişkiler görevlisi eşliğinde pasta ve karanfil hediye ederek büyük bir sürpriz yaptı. Sürprizden ve hatırlanmaktan dolayı mutluluklarını dile getiren öğretmenler Başkan Karabağ’a teşekkürlerini iletti. Öğretmenler odasında ikram edilen pastalar hep birlikte kesildi. Pasta ve karanfil dağıtımı tüm gün sürdü.
ATATÜRK’ÜN SÖZÜNÜ ÖRNEK VERDİ
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yaklaşık 2 bin 500 öğretmene öğretmenler günü dolayısıyla karanfil hediye ettiklerini belirterek, “Öğretmenlerimizin rahat etmesi için Atatürk’ümüzün 1923’te söylediği sözün yerine gelmesi gerekiyor. Sevgili Atatürk’e sormuşlar, ‘Milletvekili maaşlarını ne yapacağız?’ diye. Atatürk de, ‘Öğretmenlerin maaşını geçmesin’ yanıtını vermiş. Dilerim o günler gelir. Ülkemizdeki gelir dağılımı dengesi düzelmeden, ülkede genel sıkıntılar çözülmeden öğretmenlerimizin de sıkıntıları çözülecek gibi görünmüyor. Bir öğretmen babası ve öğretmen eşi olarak tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum” dedi.
Kaynak: iha