Bayraklı Belediyesi tarafından 10 mahallede kurulan kütüphaneler 7’den 70’e her yaştan vatandaşa hitap ediyor. Buralara gelenler ister internete girip ödevlerini yapıyor ister 20 bini aşkın kitaptan birini alıp sessiz bir ortamda okuyabiliyor. Bağışlarla ayakta duran kütüphanelerde düzenlenen imza günleri ise büyük ilgi görüyor. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı’nın marka bir şehir haline geldiğini belirterek, “Spordan sağlığa, eğitimden kültüre ve kütüphane hizmetimizle vatandaşımızın, gençlerimizin hizmetindeyiz” dedi.
“Her mahalleye bir kütüphane” sloganıyla yola çıkan Bayraklı Belediyesi Onur, Yamanlar, Gümüşpala, Emek, Merkez, Muhittin Erener, Cengizhan, Refik Şefket, 75 yıl Mahalleri ile İhsan Alyanak Kültür Merkezi’ndeki kütüphaneleri ile dikkat çekiyor. Kütüphanelerde 20 bin aşkın kitap bulunuyor. Belediye ekipleri kütüphanelere kitap bağışlamak isteyenlerin evlerine giderek kitapları alıyor. Kitaplar Kütüphane Müdürlüğü görevlileri tarafından tasnif edildikten sonra raflardaki yerlerini alıyor.
Son çıkan kitapların da bulunduğu kütüphanelerdeki bilgisayarlardan internete de girebilen öğrenciler burada ödevlerini rahatlıkla yapabiliyor. Öte yandan vatandaşlar kitapları kurallar çerçevesinde geri getirmek şartıyla alarak yanlarında götürebiliyor. Kütüphaneler aynı zamanda öğrenciler tarafından “etüt merkezi” olarak da kullanılıyor.
Bayraklı Belediyesi tarafından açılan kütüphanelerde en büyük ilgiyi ise Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan kitaplar görüyor. “Atatürk Köşesi’ndeki” kitaplar özellikle çocuklar ve gençler tarafından yoğun bir şekilde takip ediliyor.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye olarak herkesimden vatandaşa dokunduklarını belirterek, “Kütüphane hizmetimizle de bir ilkin altına imza attık. Kütüphane sayımızı artırmayı hedefliyoruz. Buralardan özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin yararlanması bizi mutlu ediyor” dedi.
Kaynak: iha