Çiğli Belediyesi Kurban Bayramı’na günler kala, kurbanlıkların kesimi ve muhafazasına ilişkin önemli bilgilerin yer aldığı bir broşür hazırladı ve mahallelerde dağıttı.
Çiğli Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Kurban Bayramı öncesinde Çiğli’de yaşayan vatandaşlara verilmek üzere mahalle muhtarları ve vatandaşlara dağıtılan; önemli bilgilerin yer aldığı broşür hazırlandı. Halktan büyük ilgi ve takdir gören bilgilendirme broşürü, kurban satın alınırken dikkat edilmesi gerekenler, kurban kesim yerlerinin taşıması gereken özellikler, kurbanlık hayvanların kesim öncesi hazırlanması, kurban etlerinin olgunlaşması ve muhafazası için yapılması gerekenler ile kurbanlık hayvanların derilerinin yüzülmesi, tuzlanması ve depolanması konularında bilgiler içeriyor.
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşı bilgilendirmek ve kurban kesim işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla hazırlanan broşür sayesinde, kurbanlıkların kesimi sırasında yaşanmış, geçmiş dönemlere ait kötü görüntülerin önüne geçilmiş olacak. Kesim süresince yaşanan yaygın yanlış bilgilerin önüne geçilerek kurbanlıklardan en yüksek düzeyde verimin alınması sağlanmış olacak.
Kurban Bayramı öncesinde, kurbanlık hayvanların kesilmesi ve muhafazasına ilişkin yararlı bilgilerin bir broşürde toplanmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Arslan, “Öncelikle herkesin Kurban Bayramı’nı şimdiden kutluyorum. Bu bayramda da sağlıklı, huzurlu ve hep beraber olacakları bir bayram diliyorum. Veterinerlik işleri müdürlüğümüz tarafından; hayvanların kesimi, postlarının muhafazası, kesilme işlemi boyunca yapılması gerekenler ile çevre temizliğinin öneminin vurgulandığı bir broşür hazırlattık. Bu broşürün birçok vatandaşımız için çok yararlı olacağını düşünüyorum. Oldukça yararlı bilgilerle donatılmış olan bu broşür çalışmamızın her eve ulaştırılmasını sağlayacağız. Böylelikle sağlıksız ve kötü koşullarda kesilmiş hayvan görüntüleri yaşanmamış olacak. Bu da artık Kurban Bayramı’na daha bilinçli bir yaklaşım göstermemiz anlamına geliyor” dedi.
Kaynak: iha