Karşıyaka Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında anlamlı bir konsere imza attı. Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alan sanatçı Özlem Ağırman, Cumhuriyet dönemi kadın sanatçıların seslendirdiği şarkıları söyledi. Salonu dolduran sanatseverlerin alkışları arasında süren konserde dillerden düşmeyen eserler seslendirildi.
DUYGULANDIRAN SAHNELER
Sanatçı, konser boyunca unutulmayacak kadın sanatçıların en çok beğeni toplayan şarkılarını seslendirdi. Kadın sanatçıların ismi okunduktan sonra yaşamlarından kısa kesitler Derya Cumaoğlu ve Mine Doğan’ın anlatımlarıyla izleyicilerle paylaşıldı. Cumhuriyet döneminde isimleri unutulmazlar arasında yer alan Gönül Yazar, Safiye Ayla, Hümeyra, Nükhet Duru, Şenay, Nilüfer, Ajda Pekkan, Ayla Dikmen gibi birçok sanatçının hayatı anlatılıp, onlarla özdeşleşen şarkılar söylendi.
BÜYÜK KATILIM
Gecede birbirinden güzel şarkılarla coşan izleyiciler Özlem Ağırman’ın yorumlarıyla unutulmaz anlar yaşama imkanı buldu. İzleyenlerin coşkulu katılımlarından mutlu olduğunu belirten sanatçı Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür ederek “Ata’mızın annesi sizlerin topraklarında yatıyor. Sizlerin ona sahip çıktığını görüyorum. Karşıyaka’nın bu güzelliklerini ve cumhuriyet sevgisini alkışlıyorum“ dedi.
Kaynak: iha