AK Parti İzmir İl Teşkilatı geçtiğimiz hafta sonu mahalle ve köy delege seçimleri için sandık başına gitti. Seçimleri yakından takip eden AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Delege seçimlerinde bizim için vefa duygusunun öne çıkartılması çok önemliydi. Partimize emeği geçmiş, davamızın bayraktarlığını yapmış tüm arkadaşlarımızın delege yapılmasına özellikle önem verdik” dedi.
İZMİR İL KONGRESİ 31 OCAK 2014’TE
15 Eylül’de başlayan 5.Olağan Kongre sürecinin sorunsuz devam ettiğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Önce mahallelerimizde ilçe kongre delegelerimizi seçiyoruz ardından ilçe kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. İlçe kongrelerimizin tamamlanmasından sonra da 31 Ocak 2014 tarihinde AK Parti Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile İzmir İl Kongremizi gerçekleştireceğiz. Delege seçimleri birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirildi, herkesin temsil edilebildiği yapılar oluşturuldu. Kongrelerimizde de buna dikkat edeceğiz. Özellikle genel merkezimizin belirlemiş olduğu, AK Parti’de daha önce görev almış arkadaşlarımızı kapsayan ve vefayı ön plana çıkaran yapılanmaları kurarak, tek liste olarak seçimlere gideceğiz. İzmir’de birçok ilçeyi gezdim. Delege seçimleri gayet sorunsuz, güzel bir coşkuyla gerçekleşti. Oylamalara katılan tüm partililerimize teşekkür ediyorum. Delege seçimlerine katılım göstererek önce AK Parti’ye sonra da Türkiye’ye sahip çıkıyorlar” diye konuştu.
GÜÇLÜ BİR YAPILANMA OLUŞTURULACAK
Kongre sürecinin 2015 yılında yapılacak genel seçimler öncesinde çok önemli bir adım olduğuna dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “AK Parti’nin özlenen ve beklenen anayasa değişikliğini gerçekleştirebilmesi için 2015 genel seçimlerinden mutlak zaferle ayrılması gerekiyor. Bu sandıklardan çıkacak sonuçlar, bizim için 2015, 2019 ve en önemlisi 2023 hedeflerimiz için çok önemli. Partimiz yeni bir kan değişikliği ve yapılanmaya gidiyor. Biz buradan çok güçlü bir yapılanma ile çıkacağız. Güçlü bir teşkilat, güçlü bir parti anlamına gelir. Güçlü bir AK Parti ise, Türkiye’nin gelecek yolculuğuna hız kesmeden devam edebilmesini sağlayacaktır. Bu anlamda delege seçimlerimizin önemi büyüktür. Siyaset, bir toplumun bugününü doğru kurallar ve yöntemlerle inşa etme ve geleceğini de doğru projelendirme iradesidir. Siyasi partiler, milletin sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel taleplerini devlete ileten ve devlet mekanizmasını bu doğrultuda çalıştırmak üzere iktidara talip olan sivil kuruluşlardır. Milletin gündemini, yasama ve yürütme organlarının gündemine taşımak siyasi partilerin asli görevidir. AK Parti olarak bugüne kadar girdiğimiz tüm seçimlerden zaferle ayrıldık. Çünkü asla milletin gündeminden başka bir gündemin içerisinde olmadık, milletin taleplerinden başka bir talebi gündeme taşımadık. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de yine milletin istikametinde yürümeye devam edeceğiz” dedi.
Kaynak: iha